Dienraščio kalbintas Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas Adakras Šeštakauskas teigė, kad palankios meteorologinės sąlygos neabejotinai atsiliepia statyboms.

Jo nuomone, didžiausias šiltos žiemos pranašumas, yra mažesnės, nei įprastas, energetinės sąnaudos.

„Galima ir žemę kasti be papildomų priemonių, ir betonuoti, ir apdailą daryti. Viską lig šiol buvo galima daryti be papildomo šildymo“, – teigė A. Šeštakauskas.

Visa tai, jo nuomone, leidžia statybų sektoriui išlaikyti didelius augimo tempus.

Tuo metu dienraščio kalbintas akcinės bendrovės „Panevėžio statybos trestas“ technikos direktorius Vidas Šlivinskas teigė, kad ilgai išsilaikiusios geros darbo sąlygos tapo tikra staigmena.

„Darbai vyksta greičiau. Matyti, kad darbų mastai bus bent jau 10–15 proc. didesni nei pernai tuo pačiu laikotarpiu“, – sakė V. Šlivinskas.

Pasak jo, šilta žiema ypač pagelbėjo ruošiant statybvietes bei tvarkant aplinką.

Dienraščio teigimu, ypatingas pagyvėjimas juntamas tarp kelininkų. Kaip teigė akcinės bendrovės „Ukmergės keliai“ atstovė Lionia Dabužinskienė, šių metų spalio–gruodžio mėnesiais, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, įmonės darbų mastai išaugo apie 50 proc.

Pasak jos, kelininkystės sektoriui oro sąlygos itin svarbios, tad šilta žiema leido ir sutaupyti nemažai lėšų, ir darbus pagreitinti.