Pomeranijos vėjo jėgainių parką, kuris yra pirmasis tokio tipo „Ignitis grupės“ projektas Lenkijoje, sudarys 29 vėjo turbinos, kurių nominali galia siekia nuo 3 MW iki 3,3 MW. Šis vėjo jėgainių parkas bus vienas didžiausių kaimyninėje šalyje, sakoma „Ignitis grupės“ pranešime.

Šių metų kovą 258 mln. zlotų (apie 60 mln. eurų) paskolą Pomeranijos vėjo parko vystymui suteikė ir Europos investicijų bankas (EIB). NIB ir EIB suteiktos paskolos bendrai padengs apie 70 proc. šio vėjo parko projektui reikalingų investicijų.

Visa apimtimi parko jėgainės turėtų pradėti veikti 2021 m. pavasarį. Planuojama, kad parke per metus bus pagaminama apie 300 GWh elektros energijos. Tai padės švaria energija kasmet aprūpinti apie 160 tūkst. namų ūkių.

„Pomeranijos vėjo elektrinių parkas prisidės prie spartesnės Lenkijos energetikos sistemos dekarbonizacijos ir ženkliai padidins „Ignitis grupės“ valdomą žaliosios gamybos pajėgumų portfelį. Be to, šis projektas sustiprins mūsų pozicijas sparčiai augančioje kaimyninės šalies atsinaujinančios energetikos rinkoje“, – pranešime cituojamas „Ignitis grupės“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Maikštėnas.

NIB yra tarptautinė finansinė institucija, priklausanti aštuonioms šalims narėms: Danijai, Estijai, Suomijai, Islandijai, Latvijai, Lietuvai, Norvegijai ir Švedijai. Bankas finansuoja privačiuosius ir viešuosius projektus šalyse narėse ir už jų ribų.