Bendradarbiavimo partneriais nuspręsta pasirinkti “Šiaulių banką” ir “Sampo banką”, kurie atitinkamai administruos 1 mln. ir 2 mln. eurų linijas smulkiajam ir vidutiniam moterų verslui kredituoti. Kreditai supaprastinta ir pagreitinta tvarka teikiami apyvartinėms lėšoms papildyti arba finansuoti gamybos, statybos, prekybos ar paslaugų srities investiciniams projektams.

Šiaurės investicijų bankas aktyviai dirba ir kitose Pabaltijo valstybėse – Estijoje jau įsteigta panaši moterų verslą remianti kreditų programa, o Latvijoje ji bus pradėta artimiausiu metu.

Naujos kredito linijos steigimą paskatino bandomosios kredito programos moterų verslui remti sėkmė ir pozityvūs rezultatai. Ji buvo inicijuota 1999 m. Reikjavike (Islandija) vykusios konferencijos “Moterys ir demokratijos” metu. Lietuvoje pagal šią programą buvo paremta 12 projektų, bendra kreditų suma 330 tūkst. eurų.

Šiaurės investicijų bankas yra visas Šiaurės šalis atstovaujanti finansinė organizacija, remianti investicinius projektus, kurie numato abipusę naudą investicijų gavėjui ir Šiaurės šalims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją