Planuojama, kad miesto gyventojai ir svečiai atnaujinta parko estrada galės naudotis jau kitų metų vasarą. Tikimasi, kad atnaujinta estrados erdvė taps daugiafunkcė ir patraukli tiek kultūros, tiek švietimo, tiek sporto renginių lankytojams.

Šiaulių kultūros centrui patikėta įgyvendinti projektą „Šiaulių miesto centrinio parko estrados modernizavimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“, kuriuo siekiama sukurti šiuolaikinės visuomenės poreikius atitinkančią kultūros infrastruktūrą Šiaulių mieste. Dar 2019 m. patvirtintas projekto finansavimas ir pasirašyta projekto įgyvendinimo sutartis, o šiemet balandžio 24 d. pasirašyta statybos rangos sutartis su konkursą laimėjusia įmone „Aukstata“. Projektui įgyvendinti skirta 714 344,81 euro Europos Sąjungos fondų lėšų ir 743 501,76 euro Savivaldybės biudžeto lėšų.

Šiaulių miestas jau kurį laiką atsinaujina, tvarkomos ir kuriamos erdvės įvairioms iniciatyvoms, tačiau masiniams, didelės apimties renginiams puikiai pasitarnaus ši renovuota centrinio parko estrada. Šiaulių kultūros centrui priklausančio, miesto centrinio parko teritorijoje esančio estrados komplekso įrengimas pagal šiuolaikinius standartus atvers daugiau galimybių organizuoti masinius renginius – numatoma, kad renovuotoje estradoje bus apie 5000 sėdimų vietų.

Renovuota estrada, kaip teigiama Šiaulių kultūros centro pranešime, savo erdve taps didžiausia regione, apstatytas plotas sieks 1214 kv. m, pastatas su persirengimo, grimo, pagalbinėmis patalpomis ir viešaisiais tualetais – 192,31 kv. m, scenos diametras – 14 m, scena su stogu ir 5000 sėdimų vietų amfiteatras leis visuomenei pristatyti kultūros, švietimo, sporto iniciatyvas, atvers duris nacionaliniam ir tarptautiniam bendradarbiavimui.

Projekto įgyvendinimo metu numatoma rekonstruoti estrados kompleksą, suformuojant naują kokybišką renginiams skirtą aplinką (estradą, tribūnas, aptarnaujantį pastatą). Buvusios estrados vietoje numatoma erdvi scena, pridengta lengvos konstrukcijos balno formos stogu. Numatoma, kad žiemos metu lygi estrados danga galės būti pritaikoma čiuožyklos įrengimui. Galinėje estrados pusėje bus projektuojamas aptarnaujantis pastatas, kuriame bus įrengti grimo kambariai, sanitariniai mazgai, poilsio kambarys, techninės, persirengimo ir viešojo tualeto patalpos. Pakeliui į rūbinių korpusą planuojami laipteliai ir nuovaža, pritaikyta žmonėms su negalia. Planuojama įsigyti reikalingus baldus bei interaktyvų lauko stendą.

Naujai sutvarkytame objekte iniciatyvas pristatyti galės ne tik Šiaulių kultūros centras, bet ir kitos organizacijos. Sutvarkyta estrados bazė įgalins tęsti esamus kultūrinius projektus ir vykdyti naujas kultūrines iniciatyvas. Bus organizuojami renginiai, kurie iki šiol dėl infrastruktūros trūkumo negalėjo būti organizuojami arba būdavo mažesni dėl tam nepritaikytų erdvių, sakoma Šiaulių kultūros centro pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)