Nuo gruodžio 1 dienos Šiaulių banko grupė pradeda valdyti antros ir trečios pakopos pensijų fondus bei mažmeniniams investuotojams skirtus investicinius fondus, klientams bus pasiūlytas atnaujintas gyvybės draudimo paslaugų krepšelis.

Kaip pranešė bendrovės, sandoris apima daugiau nei 210 tūkst. klientų ir per 1,2 mlrd. eurų valdomo klientų turto Baltijos šalyse.

Šiaulių bankas iki šiol neturėjo valdomų pensijų ir investicinių fondų.

Šiaulių bankas

„Besijungiantys verslai yra stiprūs rinkos žaidėjai. Šiaulių bankas yra vienas lyderiaujančių bankų smulkaus ir vidutinio verslo bei gyventojų finansavime. Klientų skaičius yra virš 340 tūkst., paskolų portfelis gyventojams ir verslui siekia virš 2,9 mlrd. eurų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Šiaulių banko investicijų valdymo tarnybos vadovas Tomas Varenbergas.

Sandorio vertė yra 41,8 mln. eurų.

Pasak T. Varenbergo, kaina susideda iš gyvybės draudimo ir investicijų valdymo verslų.

Įgyvendinus sandorį banko valdomas turtas viršys 6 mlrd. eurų, klientams bus siūloma virš 50 finansinių produktų. Gyvybės draudimo srityje banko dalis padvigubės.

Banko darbuotojų skaičius visoje Lietuvoje perkops 1100.

Anot Šiaulių banko atstovų, po šio žingsnio augs ir konkurencija, nes bankas pradės teikti paslaugas, kurių iki šiol neteikė.

Neatskleidžia, ar kelia ambiciją tapti trečiu didžiausiu banku šalyje


Šiaulių banko administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Vytautas Sinius nurodė, kad šis sandoris žymi tam tikrą banko transformaciją.

„Po jos tapsime labiau konkurencingi, sukursime didesnę paslaugų įvairovę, pasiūlysime daugiau ekspertiškumo, įvairių produktų. Sieksime lyderystės ir aktyvesnio augimo privačių klientų, verslo klientų ir investuojančių klientų srityse“, – teigė V. Sinius.

Vytautas Sinius

Paklausus, ar po susijungimo Šiaulių bankas turi ambiciją tapti trečiu didžiausiu banku Lietuvoje, V. Sinius sakė, kad plačiau apie tai bus galima pakalbėti kitų metų pradžioje, kai Šiaulių bankas pristatys savo strategiją.

Banko akcijos taip pat yra įtrauktos į „Nasdaq Vilnius” vertybinių popierių biržos Baltijos Oficialųjį prekybos sąrašą.

Tuo metu „INVL Asset Management“ generalinė direktorė Laura Križinauskienė kalbėdama apie susijungimo naudas klientams pastebėjo, jog Šiaulių banko grupė turi plačiausią klientų aptarnavimo tinklą Lietuvoje.

„Galima sakyti, kad šiuolaikinėje visuomenėje galima nuotoliu aptarnauti klientus, bet matome, kad kompleksiškuose klausimuose klientai linkę gyvam susitikimui, linkę pasikalbėti. (...) Tai sutampa su „INVL“ vertybėmis. Taip pat klientai galės visas paslaugas gauti iš vienų rankų, – kalbėjo L. Križinauskienė.

Laura Križinauskienė

Ji antrino Šiaulių banko atstovams, jog klientams bus pasiūlyta naujų investavimo galimybių.

„Manome, kad sprendimas turėti plačių kompetencijų komandą svarbus klientams, nes leis pasiūlyti unikalių investavimo sprendimų – kaip šiuo metu platinamas alternatyvių investicijų fondas, kuris privatiems klientams dažnu atveju nėra prieinamas, o dabar šią galimybę sukūrėme“, – pavyzdį pateikė ji.

Kas keisis?


Nuo gruodžio 1 dienos INVL antros ir trečios pakopos pensijų fondus bei mažmeniniams klientams skirtus investicinius fondus valdys naujai įsteigta Šiaulių banko grupės bendrovė „SB Asset Management“, į kurią pereina „INVL Asset Management“ investicijų valdytojų ir ekspertų komanda.

Naujos bendrovės direktoriumi tampa Vaidotas Rūkas, iki šiol vadovavęs INVL Investicijų valdymo padaliniui. „SB Asset Management“ toliau laikysis unikalios investavimo strategijos „Index Plus“, o pensijų ir investicinių fondų pavadinimai artimiausiu metu nesikeis.

Šiaulių banko grupės gyvybės draudimo verslą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje valdys bendrovė „SB draudimas“, kuri, prognozuojama, Lietuvoje užims apie 7 proc. gyvybės draudimo rinkos. Bendrovei vadovaus Rasa Kasperavičiūtė, kuri iki šiol ėjo „INVL Life“ direktorės pareigas ir sukaupė 20 metų vadovavimo patirties tarptautinio kapitalo gyvybės draudimo versle.

Nurodoma, kad „Invalda INVL“ grupė ir toliau veiks privataus kapitalo ir kitų alternatyvių investicijų valdymo srityse, teiks Šeimos biuro paslaugas Baltijos šalyse.

Nuo gruodžio 1 dienos naujuoju bendrovės „INVL Asset Management“ vadovu tampa Paulius Žurauskas, kuris iki šiol buvo bendrovės Turto valdymo veiklos vadovas.

Po sandorio „Invaldai INVL“ atiteks 9,39 proc. Šiaulių banko akcijų.

Sandoriui užbaigti Šiaulių bankas leis naują tikslinę akcijų emisiją, kurią, mokant po 0,645 euro už akciją, išpirks „Invaldos INVL“ grupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)