Taryba nusprendė, kad vanduo gyventojams turi brangti 0,61 lito už vieną kubinį metrą: nuo 4,87 lito iki 5,48 lito (be PVM). Nuo rugsėjo 1 dienos PVM didėja iki 21 procento, taigi išeitų, kad mokesčiai už vandenį didėtų 14 procentų — iki 6,63 lito už vieną kubinį metrą suvartoto vandens - realiai vanduo brangsta maždaug 84 centais už kubą.

Bendrovės „Šiaulių vandenys” direktorius aiškina, kad pinigų reikia investicijoms. Jau pradėti net penki nauji projektai, tiesiamos trasos naujiems vartotojas. Pinigų reikia ir projektų administravimui, ir tai daliai, kurią prie ES pinigų turi pridėti bendrovė.

Net kai kuriems politikams tai, kad naujų vartotojų paieškos finansuojamos iš senų vartotojų kišenių, neatrodė normalu – miesto tarybos narys Alfredas Lankauskas piktinosi, kad bendrovės plėtrą iš esmės vykdo už vandenį ir taip nebeišsimokantys miestiečiai. „Šiaulių vandenų” direktorius aiškino, kad kito finansavimo šaltinio jis nežino ir priminė, kad bendrovė ir taip dirba nuostolingai.

Šiaulių miesto tarybos daugumos sprendimui – branginti vandenį- dar turi pritarti Kainų ir energetikos komisija. Gali būti, kad jie leis branginti vandenį kur kas daugiau.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją