"Dairomasi į dvi šalis - Ukrainą ir Baltarusiją. Kur bus palankesnės sąlygos, kur rasime rimtesnių partnerių, ten ir pradėsime pirmus žingsnius", - BNS sakė bendrovės "Senukų" prekybos centro prezidentas Artūras Rakauskas.

"Senukai" taip pat ketina sustiprinti pozicijas ir Lietuvoje.

A.Rakausko teigimu, šių metų pabaigoje bendrovė Kaune turėtų praplėsti turimą parduotuvę nuo 16 tūkst. iki 30 tūkst. kvadratinių metrų, o gruodžio pradžioje atidaryti n aują 13 tūkst. kvadratinių metrų "Senukų" prekybos centrą. Jame bus didžiausias žiemos sodas Lietuvoje, užimsiantis daugiau kaip 1 tūkst. kvadratinių metrų.

Pasak A.Rakausko, artimiausiu metu ketinama atidaryti ketvirtąjį "Senukų" prekybos centrą Kaune, jo plotas sieks 1,5 tūkst. kvadratinių metrų.

Be to, dar šiemet planuojama atnaujinti ir padidinti parduotuves Mažeikiuose (iki 1,99 tūkst. kvadratinių metrų) ir Ukmergėje (4,2 tūkst. kvadratinių metrų) bei pradėti statyti naują "Senukų" parduotuvę (10 tūkst. kvadratinių metrų) Utenoje.

A.Rakausko teigimu, bendrovė užima 25 proc. statybinių medžiagų ir buities prekių rinkos.

Lietuvoje jau yra 55 frančizės principu dirbantys "Senukų" prekybos centrai. Bendrovei Lietuvoje atstovauja apie 180 užsienio įmonių, "Senukai" parduoda beveik 700 užsienio ir apie 500 Lietuvos gamintojų prekes.

"Senukuose" dirba 1800 žmonių. Pernai bendrovės apyvarta buvo 375 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją