Anot jo, šiuo metu reikia stebėti kaip kis ekonominė situacija, o ateityje sprendimus priimti „sistemiškai“.

„Dabar biudžetas peržiūrimas nebus, naujo amortizacinio paketo priimama nebus, dar bus laukiama. Kaip sakoma: „devynis kartus atmatuok, dešimtą kirpk“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė P. Saudargas.

„Greičiausiai ateityje į visą reikalą žiūrėsime sistemiškai, kad kas mėnesį, kas du reikia situaciją vertinti iš naujo, žiūrėti, ką daryti, ir susitarti iš anksto, kad rinka, verslas ir žmonės tam pasiruoštų“, – aiškino Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos politikas.

Pasak P. Saudargo, naujos infliacijos amortizavimo priemonės galėtų būti įvedamos panašiai kaip pandemijos metu, kai buvo nustatyti konkretūs kriterijai, pavyzdžiui, taikyti tam tikrus ribojimus esant konkrečiam reanimacijoje gydomų COVID-19 pacientų skaičiui.

Jo teigimu, ekonominė Lietuvos padėtis antroje metų pusėje gali būti „dramatiškai dinamiška“, Rusija vis aktyviau nutraukiant dujų tiekimą Europos Sąjungos valstybėms.

„Tai (rusiškų dujų tiekimo stabdymas Europai – ELTA) paveiks ir mūsų rinką ir į situaciją reikės pakankamai reaguoti, ir galbūt net visus sprendimus priiminėti tam tikrais etapais, „laiptais“, – svarstė parlamentaras.

„Tam bus ruošiamasi, tas skaičiuojama, ir dabar daryti nepamatuotus sprendimus yra netikslinga“, – akcentavo P. Saudargas.

ELTA primena, kad kelias savaites dėl progos pateikti savo „antiinfliacinius“ siūlymus Seimo posėdžius boikotavusi opozicija antradienį galiausiai pristatė keturis parengto paketo projektus. Tačiau jau po pateikimo visos keturios opozicijos iniciatyvos buvo atmestos.

Opozicinių frakcijų parengtame pakete buvo teikiami siūlymai dėl lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio taikymo maisto produktams, šildymui, mažinti akcizus kurui, taip pat neapmokestinamąjį pajamų dydį sulyginti su minimalia mėnesine alga, atidėti elektros rinkos liberalizavimą ir nuo dabar galiojančio 6 mėnesių iki 12 mėnesių pratęsti terminą, kada įsigaliotų nauji mokestiniai pakeitimai.

Anksčiau pavasarį Seimas pritarė patikslintam 2022 m. biudžetui, kuriame buvo infliacijos pasekmėms švelninti ir energetinei nepriklausomybei skatinti numatyta apie 2,26 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją