„Vakar Biudžeto ir finansų komitetas rinkosi ir buvo pasikvietęs įvairių institucijų atstovus. Akivaizdu, kad yra kelios linijos, ties kuriomis dirbama, tame tarpe ir Seime. Vienas dalykas yra pačių lošimų įstaigų griežtinimas, kurioms buvo numatytos gairės, kurios neleistų žmogui pralaimėti kosmines sumas, bet kol jos nebuvo perkeltos į įstatymo lygmenį, jos nesuveikė“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Vidiniai saugikliai nesuveikė, svarstysime jų perkėlimą į įstatymą. Taip pat ne iki galo aišku, kodėl prižiūrinčios institucijos nesureagavo, nes akivaizdu, jog raudonų vėliavėlių dėl tokių sumų ne per vienerius metus turėjo kilti. (...) Klausimas kelioms institucijoms, buvo Lietuvos banko, FNTT atstovai, kodėl nesuveikė prevencija, kuri pas mus jau aukštame, griežtame lygyje“, – tvirtino ji.

Lošimų priežiūros tarnyba dar 2023 m. birželį yra parengusi atsakingo lošimo gaires, kurios sudaro galimybę organizatoriams stebėti lošėjo elgesį, įspėti jį dėl probleminio lošimo, sumažinti pralošiamas sumas.

Pasisakė dėl Nacionalinio stadiono statybų

Viešojoje erdvėje kylant klausimui, ar Nacionalinio stadiono projektą iš kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ perėmus nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „Hanner“, neturėjo būti skelbiamas naujas konkursas, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen aiškina, kad institucijos turi stebėti šią situaciją ir esant poreikiui išsakyti pastabas.

„Situacija yra visiškai neordinarinė ir aš suprantu Vilniaus valdžios norą ją išspręsti ir judėti į priekį, nes tas projektas atrodo yra užkeiktas, ir kelia tiek šypseną, tiek nuostabą, tiek apgailestavimą. Suprantu, kad tai yra Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) klausimas, tikrai ne Seimo ir tikiu, kad dėmesys tam klausimui skiriamas“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Naujas konkursas nebuvo skelbiamas, dėl to nėra pastabų iš VPT. Bet atitinkamos institucijos turi stebėti situaciją ir jei matys, kad kažkas daroma ne pagal tvarką, išsakyti tas pastabas“, – tvirtino ji.

Daugiafunkciame komplekse Šeškinėje turėtų atsirasti universali tiek kultūros, tiek sporto renginiams tinkama arena, o pačiame stadione 3 tūkst. didinamas vietų skaičius, iki 18 tūkst.

Projekto koncesijos sutartyje vasarį turėtų būti sutarta dėl kainų indeksavimo. Pasak sostinės mero Valdo Benkunsko, vien faktinė statybų kaina nuo 2020 m. pradžios iki 2022 m. vidurio padidėjo 40 proc. Tačiau savivaldybė ruošiasi prisiimti tik dalį šio pabrangimo.

ELTA primena, kad privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ kreipėsi į teismą dėl buvusio partnerio Lietuvoje Š. Stepukonio, lošimų bendrovės „Olympic Casino Group Baltija“ ir jos akcininkės Estijoje „OB Holding 1“, iš kurių bando prisiteisti 16,6 mln. eurų.

„BaltCap“ sutartį su Š. Stepukoniu nutraukė pernai lapkritį ir iškart kreipėsi į teisėsaugą po to, kai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Įtariama, kad iš viso Š. Stepukonis galėjo pasisavinti apie 30 mln. eurų.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.