„Mano nuomone, kompromisinis siūlymas pusmečiui yra geras, jis yra pasvertas. Juolab, kad negali atmesti tokios galimybės, kad teks po pusmečio vėl peržiūrėti biudžetą ir įvertinti situaciją iš naujo“, – trečiadienį LRT radijui sakė ji.

„Tokie sprendimai, kurie tam tikrą terminą numato su galimybe juos persvarstyti, mano galva, yra pamatuoti ir, aš manau, kad jo ir turėtume laikytis“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

Praėjusią savaitę Vyriausybė teikė Seimui siūlymą PVM lengvatą pratęsti iki 2023 metų liepos, o valdančiajai daugumai priklausanti Laisvės frakcija – iki kitų metų gruodžio pabaigos. Pastarąjį pasiūlymą palaikė ir keli konservatoriai, jam pritarta po pateikimo.

Praėjusį ketvirtadienį valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas priėmė sprendimą įpareigoti frakcijos Seime narius balsuoti tik už tuos siūlymus kitų metų valstybės biudžetui, kurie suderinti su Vyriausybe.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją