Neviršydama apatinės ir viršutinės ribos, kiekviena savivaldybė pati galėtų nustatytų konkretų mokesčio tarifą, kurį įmonėms galėtų sumažinti pagal Vyriausybės nustatytus kriterijus.

Dabar komercinio naudojimo nekilnojamojo turto mokesčio tarifas yra 1 proc. turto rinkos vertės. Iki šių metų pradžios šis mokestis buvo gerokai mažesnis.

Pataisos numato turto mokestinės vertės palaipsnį mažinimą pagal atitinkamus koeficientus.

Komitetas taip pat pasiūlė Seimui 2006 metais dar šiek tiek sumažinti nekilnojamojo turto mokestinę vertę.

Savivaldybėms ir toliau bus leidžiama sumažinti arba iš viso atleisti kai kuriuos verslininkus nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

Šiuo metu visoms savivaldybėms nustatytas vienodas 1 proc. turto rinkos vertės mokesčio tarifas, jos gali savo sąskaita jį mažinti arba visai nuo jo atleisti, tačiau neturi teisės nustatyti konkretaus tarifo pagal vietos poreikius.

Seimas jau leido 2006 metais pirmąją nekilnojamojo turto mokesčio įmoką šalies įmonėms sumokėti ne iki kovo pabaigos, o iki balandžio 30 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją