Gaisras įsiplieskė „Žalvaris“ nepavojingųjų atliekų sandėlyje, kuriame buvo išrūšiuojamos, supresuojamos ir saugomos popieriaus bei plastiko atliekos.

Bendrovė teigė, kad šios patalpos buvo įrengtos atsižvelgiant į visus joms taikomus saugos ir aplinkosaugos reikalavimus, buvo sumontuoti dūmų detektoriai, vaizdo stebėjimo kameros.

Prokuratūra dėl šio gaisro pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jo duomenimis, gaisro plotas apėmė daugiau nei 10 tūkstančių kvadratinių metrų, degė trijuose gamybiniuose cechuose esančios atliekos – panaudoti tepalai, polietilenas, plastikas, kitos atliekos. Gaisro priežastį dar aiškinasi specialistai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Saulius Greičius teigė, kad „Žalvaryje“ dar prieš gaisrą buvo fiksuojami priešgaisrinės saugos pažeidimai, bet jie „tikrai nebuvo tokie, kurie sukeltų gaisrą“.

„Žalvario“ neplaninį patikrinimą atlieka ir aplinkosaugininkai, tačiau gaisravietėje penktadienį apsilankęs aplinkos ministras Simonas Gentvilas jau tada teigė, jog dalis bendrovės vykdytų atliekų tvarkymo pažeidimų – akivaizdūs.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją