Lietuvos bankas kreipėsi į komisiją, siekdamas, kad būtų įvertinti politikų veiksmai, kuriais, Lietuvos banko nuomone, jie pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso tam tikras nuostatas, nes buvo iškraipomi faktai, daroma žala Lietuvos banko ir jo vadovų reputacijai, keliami nepagrįsti lūkesčiai ir priešinama visuomenė dar nepasibaigus 2009-2010 m. krizės Lietuvoje priežasčių tyrimui.

Lietuvos bankas prašė komisijos įvertinti R. Karbauskio teiginius, išsakytus 2019 m. gegužės 8 d. Seimo valdančiosios frakcijos posėdyje ir paskelbtus žiniasklaidoje, ir M. Puidoko teiginius, kurie nuskambėjo 2019 m. gegužės 14 d. Seimo posėdyje, kai buvo svarstomas Seimo narių grupės pateiktas Seimo rezoliucijos dėl nepasitikėjimo Lietuvos banko valdybos pirmininku projektas.

Lietuvos bankas prašė komisijos įvertinti ir parlamentaro Stasio Jakeliūno elgesį jam pasisakant Lietuvos banko kompetencijos klausimais ir dėl krizės Lietuvoje priežasčių tyrimo.

Komisija nusprendė to nedaryti savo sprendimą motyvuodama tuo, kad 2019 m. liepos 2 d. šio Seimo nario įgaliojimai nutrūko jam pradėjus dirbti Europos Parlamente.

Lietuvos bankas svarsto galimybę teismui apskųsti šį komisijos sprendimą, nes į ją buvo kreiptasi dar tuo metu, kai S. Jakeliūnas buvo Seimo narys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)