Komisija informavo, kad, įvertinus parlamentarų pasisakymus kaip kategoriškus, abu Seimo nariai paraginti pasisakymuose remtis tik patikrintais faktais, vengti pasisakymų, kurie gali būti suprantami dviprasmiškai, klaidinti aplinkinius.

Pranešime rašoma, kad Lietuvos bankas kreipėsi į komisiją, siekdamas, kad būtų įvertinti politikų veiksmai, kuriais, Lietuvos banko nuomone, jie pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso tam tikras nuostatas, nes buvo iškraipomi faktai, daroma žala Lietuvos banko ir jo vadovų reputacijai, keliami nepagrįsti lūkesčiai ir priešinama visuomenė dar nepasibaigus 2009–2010 m. krizės Lietuvoje priežasčių tyrimui.

Lietuvos bankas prašė komisijos įvertinti R. Karbauskio teiginius, išsakytus 2019 m. gegužės 8 d. Seimo valdančiosios frakcijos posėdyje ir paskelbtus žiniasklaidoje, ir M. Puidoko teiginius, kurie nuskambėjo 2019 m. gegužės 14 d. Seimo posėdyje, kai buvo svarstomas Seimo narių grupės pateiktas Lietuvos Respublikos Seimo rezoliucijos dėl nepasitikėjimo Lietuvos banko valdybos pirmininku projektas.

Komisijos taip pat buvo prašoma įvertinti ir parlamentaro Stasio Jakeliūno elgesį jam pasisakant Lietuvos banko kompetencijos klausimais ir dėl krizės Lietuvoje priežasčių tyrimo. Komisija nusprendė to nedaryti savo sprendimą motyvuodama tuo, kad 2019 m. liepos 2 d. šio Seimo nario įgaliojimai nutrūko jam pradėjus dirbti Europos Parlamente.

Rašoma, kad Lietuvos bankas svarsto galimybę teismui apskųsti šį komisijos sprendimą, nes į ją buvo kreiptasi dar tuo metu, kai S. Jakeliūnas buvo Seimo narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)