Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Bankų įstatymo pataisas: už balsavo 109 parlamentarai, o 7 susilaikė. Toliau pakeitimus Seimas svarstys birželio 5 dieną.

Pataisos numato, kad bankai turėtų įrengti tiek bankomatų, kad ne mažiau nei 95 proc. šalies gyventojų turėtų galimybę pasiekti bankomatą 5 km, o 97 proc. gyventojų – 10 km atstumu nuo savo gyvenamosios vietos.

Toks reikalavimas būtų taikomas bankams, turintiems 250 tūkst. ir daugiau klientų – SEB, „Swedbank“, „Luminor“ ir „Šiaulių bankui“.

Tokias pataisas savo parašais remia maždaug pusšimtis Seimo narių tiek iš valdančiosios daugumos, tiek iš opozicijos.

„Swedbank“ BNS nurodė, kad šių metų balandžio pabaigoje visoje Lietuvoje turėjo 401 bankomatą, o SEB teigimu, banko klientai išsigryninti pinigus gali maždaug 9,1 tūkst. prekybos vietų: ne tik bankomatuose, bet ir prekybos centruose bei „Perlo“ terminaluose. „Luminor“ ir „Šiaulių bankas“ nenurodė, kiek turi bankomatų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)