Seimas dėl to balsavo iš naujo ir pagaliau pritarė „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir Vyriausybės siūlymui šias lėšas paimti iš kelių fondo. Už balsavo 69 Seimo narys, prieš - 38, o susilaikė 6.

Socialdemokrato, buvusio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus teigimu, kuro kainos dabar palankios vartotojams, jo sunaudojama daugiau ir dėl to daugiau pinigų įplaukia į fondą. Taip pat, pasak jo, tarp kelių statybos įmonių eant didelei konkurencijai, pinga kelių tiesimo darbai.

Seimas dar kartą balsavo ir dėl konservatoriaus Andriaus Kubiliaus siūlymo negautas pajamas kompensuoti iš valstybinių įmonių dividendų. Bet ir vėl šiam pasiūlymui nepritarta.

Automobilių kelių direkcija yra suskaičiavusi, kad dėl PVM lengvatos Kelių priežiūros ir plėtros programos biudžetas kitąmet mažėtų nuo 460,6 mln. eurų iki 428,6 mln. eurų.

Seimas antradienį pratęsė PVM lengvatos centriniam šildymui galiojimą iki 2017-ųjų birželio pradžios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)