Pasak projekto iniciatorių Seimo narių Vincės Vaidevutės Margevičienės ir Algirdo Syso, tokiu būdu siekiama sumažinti alkoholio prieinamumą, apsaugoti vartotojų interesus bei užtikrinti visuomenės sveikatą.

„Įvairių tyrimų duomenys aiškiai rodo, kad alkoholio rinkos reguliavimo politika labai efektyviai sumažina alkoholio daromą žalą“, – pabrėžiama dokumento aiškinamajame rašte.

Seimo narė V. V. Margevičienė yra atkreipusi dėmesį, kad analogiška pataisa, draudžianti prekiauti tabako gaminiais naudojant ryšio priemones, jau yra įrašyta į Tabako kontrolės įstatymą.

Svarstomu dokumentu taip pat numatoma įtvirtinti nuostatą, kad mažmeninę prekybą alkoholiniais gėrimais bus galima vykdyti tik toje prekybos vietoje, kuri yra įrašyta į licenciją, praneša Seimo spaudos tarnyba.

Tam, kad šie teisės akto pakeitimai būtų priimti, Seimas turės balsuoti dar kartą. Jei įstatymo pakeitimai bus priimti, pataisos įsigalios nuo 2013 m. liepos 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)