Ketvirtadienį parlamentarai po svarstymo pritarė tai numatančioms Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisoms. Pasiūlytą teisinį reguliavimą palaikė 63 parlamentarai, prieš buvo 2, susilaikė 5. Šio projekto dar laukia priėmimo stadija.

Įstatymo pataisoms nepritarusi Seimo narė „darbietė“ Ieva Kačinskaitė- Urbonienė mano, kad tai būtų netaikli priemonė ir tokiais draudimais problemos neišspręsime. „Vaikai, jaunimas gali vartoti neaišku ką ir tokiu būdu kelti grėsmę savo sveikatai“,- sakė I. Kačinskaitė- Urbonienė.

Kitaip mano Seimo narys „valstietis“ Aurelijus Veryga. „Priedai, skonis suteikia patrauklumą, tą puikiai supranta gamintojai. (...) Manau, kad elgiamės logiškai, teisingai. Tai neprieštarauja ES teisei“,- palaikyti projektą kvietė A. Veryga.

Seimo narys Vytautas Bakas apgailestavo, kad įstatymo pataisos, kuriomis siekiama apsaugoti vaikus, įsigaliotų tik kitų metų gegužės 1 d. , nors anksčiau buvo siūloma jų įsigaliojimo data- šių metų lapkričio 1 d.

„Tai reiškia, kad visus metus bus galima prekiauti su skoniais, skatinti rūkymą. Turime registruoti pasiūlymą priėmimo stadijoje, kad jeigu jau atsisakome, tai atsisakome nuo lapkričio 1 d.“, - teigė V. Bakas.

Neįtarti jokių blogų kėslų ragino Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, patvirtinęs, kad yra galima ir ankstesnė įstatymo pataisų įsigaliojimo data.

Tikimasi, kad uždraudus naudoti cukrų ir saldiklius elektroninių cigarečių skysčių sudėtyje, jos pasidarytų nepatrauklios jaunimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją