Pasiūlymą padaryti pertrauką iki kito Seimo posėdžio Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ vardu pateikė Seimo narys Lukas Savickas, teigdamas, kad šiam įstatymo projektui pateikta daug parlamentarų pasiūlymų, kuriuos visus reikėtų svarstyti kartu.

Iš 66 balsavime dalyvavusių parlamentarų, tokiam pasiūlymui pritarė 44, 20 buvo prieš, susilaikė 2.

Parlamentui teiktomis svarstyti konservatoriaus Mindaugo Lingės inicijuotomis įstatymo pataisomis buvo siūloma nuo kitų metų drausti bet kokią azartinių lošimų reklamą, išskyrus lošimus organizuojančių bendrovių pavadinimus ant jų buveinių pastatų, informacijos pateikimą lošimų organizavimo vietose ir įmonių interneto svetainėse bei informacijos apie lošimus skelbimą lošimų verslo specialistams skirtuose leidiniuose.

Tai reikštų, kad priėmus įstatymo pataisas būtų draudžiama bet kokia azartinių lošimų reklama žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose ir kitose masinės informacijos priemonėse.

Projekto iniciatoriai tvirtina, kad akivaizdu, jog šiuo metu taikomi reklamos ribojimai yra ne tik nepakankami, bet ir sudarantys prielaidas toliau agresyviai reklamuoti azartinius lošimus ir skatinti asmenis lošti. Pavyzdžiui, šiuo metu matomos dėmesį prikaustančios reklamos prie ugdymo įstaigų, kuriančios iliuziją greitai ir lengvai praturtėti.

Mindaugas Lingė

Be to, įstatymo pataisomis siūloma lošimų organizatoriams uždrausti skleisti informaciją apie bet kokių viešųjų renginių, veiklų, fizinių ir juridinių asmenų rėmimą.

Tiesa, Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkė Morgana Danielė siūlo sporto varžyboms ir kitiems sporto renginiams numatyti pereinamąjį laikotarpį iki 2028 m. sausio 1 d.

Šalies sporto federacijos siūlymą drausti skelbti informaciją apie rėmimą vertina neigiamai, akcentuodamos neigiamą finansinį sprendimo poveikį.

Antradienį į Seimą su prašymu atidėti Azartinių lošimų įstatymo pakeitimo projektą kreipėsi ir Lietuvos verslo konfederacija (LVK), Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA), Lietuvos radijo ir televizijos asociacija (LRTA), 2 didžiausios šalies žiniasklaidos grupės bei virš 30 žiniasklaidos priemonių.

Anot jų, Seime yra registruota nemažai iniciatyvų, kuriomis siekiama griežtinti azartinių žaidimų rinkos reguliavimą ir pasiūlytos alternatyvos dėl naujo reklamos modelio, kurių dar nespėjo įvertinti Seimo teisininkai, o tai yra svarbu, kadangi azartinių lošimų rinkos problemas būtina spręsti kompleksiškai, peržiūrint visą sistemą, o ne priimant pavienius sprendimus. Todėl prašoma kreiptis į Vyriausybę, kad ji įvertintų ne tik Seimo narių pateiktus projektus, bet ir jų poveikį kitiems sektoriams, pavyzdžiui, žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)