„Kai mes kalbame apie MMA, mes tikrai turime lygiagrečiai kalbėti apie NPD ir mažinti apmokestinimą MMA gaunantiems žmonėms, ypač tiems, kurie augina šeimas. Ir yra įsipareigojimas – NPD dydį priartinti prie MMA. Ir turi būti kuo didesnis susitelkimas pasiekti šį dydį ir įgyvendinti šį principą, kad realios dirbančiųjų žmonių disponuojamos pajamos būtų jaučiamos, jos augtų sparčiau ir adekvačiau“, – pirmadienį Eltai teigė Ž. Mauricas.

Taip pat Prezidento patarėja pritarė, kad MMA turėtų augti, bet primena, kad ji yra didinama pagal sutartą formulę, Trišalėje taryboje susitarus darbdaviams, profesinėms sąjungoms ir Vyriausybei.

„MMA Lietuvoje reikia didinti pagal sutartą formulę ir tai yra labai svarbus socialinių partnerių ir socialinio dialogo, kai sėdi darbdaviai, profesinės sąjungos ir Vyriausybė ir sutaria dėl tų dydžių, rezultatas“, – sakė ji.

„Taigi MMA tikrai turi augti pagal susitarimą Trišalėje taryboje ir kompromisą“, – patikino ji,

ELTA primena, kad birželio pabaigoje Vyriausybė patvirtino, kad 2024 metais taikomas minimalus valandinis atlygis – 5,65 euro, o MMA – 924 eurai „ant popieriaus“.

Tuo metu ekonomistas Justas Mundeikis kritikuoja tokį sprendimą ir teigia, kad 2024 m. MMA turėtų siekti iki 990 eurų.

Taip pat Vyriausybės teikiamame mokesčių reformos projekte nurodoma, kad vienas iš esminių tikslų yra numatomas NPD ir MMA suvienodinimas iki 2028 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)