„Prezidentas šį pasiūlymą indikavo ir pasiūlė pačiai Vyriausybei imtis priemonių dar pavasario sesijoje, nurodydamas oficialiai rašte ir Seimui, kad kviestų palaikyti, todėl, jog ir pačios Vyriausybės programoje, mokesčių reformos dalyje (...) pagrindinis elementas buvo – įvesti šeimos pajamų elementą į mokesčių sistemą“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė I. Segalovičienė.

„To nėra. Šaltinis, kurį siūlome yra mokesčių reformoje siūlomas įvesti progresyvumo modelis, t. y. pajamų jungimas į bendrą sistemą, bendras pajamų apmokestinimas, nepriklausomai nuo formos, kurią gauni, ir sudėliojimas laiptelių progresinio tarifo“, – pažymėjo ji.

I. Segalovičienė mano, kad progresyvumo modelis leistų sugeneruoti apie 60 mln. eurų pajamų, kurių užtektų šeimos mokesčio lengvatai.

„Matome, kad susigeneruoja pajamų tiek, kiek reiktų šeimos mokesčio lengvatai, skaičiuojame, kad apie 60 mln. eurų. Tai yra šaltinis ir toks pasiūlymas yra argumentas siekti socialinio susitarimo su visuomene, įvedant progresinius mokesčius ir pajamų sujungimą į vieną bendrą krepšelį“, – sakė prezidento patarėja.

ELTA primena, kad I. Segalovičienė praeitą savaitę teigė, jog šalies vadovas siūlo įvesti šeimos mokesčio lengvatą ir taip mažinti nelygybę bei neapmokestinamą pajamų dydį (NPD) artinti prie minimalios mėnesinės algos (MMA) – kas yra strateginis tikslas.

Tuo tarpu socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tvirtina, kad Prezidentūros siūlymas įvesti šeimos mokesčio lengvatą yra diskutuotinas, bet pastaraisiais metais yra nueita kitu – vaiko pinigų keliu ir vienos priemonės keisti kita nebereikėtų. Taip pat, pasak jos, Prezidentūra turėtų nurodyti kiek toks sprendimas kainuotų biudžetui ir koks būtų pajamų šaltinis.

Prezidentūros siūlymą taip pat kritikavo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mindaugas Lingė ir premjerės patarėjas Raimondas Kuodis.