Paskolos lėšomis bus finansuojamos projektavimo, statybos ir viešosios paslaugos pagal „Darnu Group“ ir Krašto apsaugos ministerijos 2021 metų sausį sudarytą sutartį.

„Naujasis bataliono dydžio karinis miestelis Pajūryje iškils šalia modulinės konstrukcijos kareivinių, kuriose nuo 2017 metų dislokuoti ir tarnybą atlieka Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Žemaitija“ brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai“, – rašoma pranešime.

Iš viso Krašto apsaugos ministerija yra sudariusi viešojo ir privataus sektoriaus sutartis dėl dviejų karinių miestelių Lietuvoje, kurių statybas planuojama užbaigti 2023 m. pabaigoje – 2024 m. pradžioje.

Partnerystės sutartys pasirašytos penkiolikai metų. Projektavimui ir statybai skirtas 2,5 metų laikotarpis, o dvylikos su puse metų laikotarpis numatytas infrastruktūrai prižiūrėti.

„Naujo karinio miestelio projekte numatytos kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktai, suplanuotos sporto patalpos ir aikštės. Bus pastatyta ir sandėlių, garažų, degalinė, plovykla“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją