Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios” pramoninkų atstovas teigė, kad „įmonės jau prisitaikė prie sunkaus gyvenimo ir, manau, naujų bankrotų bangos neturi būti. Naujų masinių atleidimų irgi abejoju, ar bus - ir taip jau daug darbuotojų atleista.”

Pasak jo, „iš tiesų juk nėra naujos krizės - tik atsigavimo sulėtėjimas, bet tai nėra tokia krizė, kokią patyrėme prieš porą metų. Kai kalbame su įmonėmis, dauguma sako, jog dabar sunkus metas, bet nekalbama, kad gresia nauji bankrotai. Spaudimas gana didelis iš visų pusių - žaliavos nuolat brangsta, o produkcijos kainų negalime tiek pat pakelti, biurokratijos nemažėja, darbuotojų trūksta - yra daug problemų, bet kalbų apie bankrotus jau senokai negirdėjau, jau gal metus nė su viena įmone apie tokią grėsmę nekalbėjome.”

S. Besagirskas teigė, kad kurios įmonės jau pavasarį buvo pradėjusios atsargiai kalbėti apie atlyginimų kėlimą, bet pirmasis stabdys, kuris privertė pritilti, buvo Baltarusijos ekonominės problemos.

„Įmonės dabar tyliai prisipažįsta, kad palengva kelia atlyginimus - ne visiems, tik reikalingiausiems specialistams, ir nedaug - bent jau atsižvelgdamos į infliacijos dydį. Manau, ir toliau atlyginimai kils kelis procentus. Iki metų pabaigos realusis darbo užmokestis, mano nuomone, turėtų būti truputėlį didesnis nei šių metų pradžioje - gal iki 1-1,5 proc., o nominalusis - keliais procentais. Darbo užmokestis negali nekilti, nes labai didelis emigracijos spaudimas, profsąjungų reikalavimai”, - sakė jis.

2011 m. birželį, palyginti su 2010 m. birželio mėnesiu, pramonės produkcija padidėjo 10,4 proc. palyginamosiomis kainomis, pašalinus darbo dienų įtaką - 10,3 procento. Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija per metus padidėjo 10,8 proc., iš jos apdirbamosios gamybos produkcija - 10,7 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją