„Akivaizdu, kad tai turi būti aukštos pridėtinės vertės verslai. Lietuvoje galėtų kurtis IT, medicinos paslaugų ir tyrimų slėniai ir klasteriai, kurie taptų regiono centrais ir aukštos pridėtinės vertės generatoriais. Su aukščiausia kompetencija regione, kurią dabar prarandame, kai mūsų paruošti specialistai išvyksta svetur“, – komentare BNS sakė A. Martinkevičius.

Anot jo, Lietuva yra maža šalis, turinti nedaug gamtinių išteklių, todėl vienintelis kelias į sėkmę yra kūrybingi ir aukštą pridėtinę vertę kuriantys žmonės.

„Tam reikia reanimuoti nustekentą ir degeneruojančią švietimo sistemą. Švietimui gaivinti turi būti sutelktos maksimalios jėgos, pasiremta geriausiomis pasaulio praktikomis ir metodikomis. Imtasi ryžtingų veiksmų, kartais ir skausmingų, bet neišvengiamų, kad Lietuva sėkmingai judėtų į priekį. Neveikimas šioje srityje būtų nusikalstamas ateities kartų atžvilgiu“, – tvirtino SBA vadovas.

Jis pabrėžė, kad sėkmingam pasirinktos strategijos įgyvendinimui būtina disciplina ir panaikintos kliūtys.

„Pirmiausiai naujoji valdžia turi turėti ilgalaikę ir aiškią Lietuvos ateities viziją. Jau kurį laiką esame pametę kryptį ir todėl nedovanotinai švaistome jėgas bei laiką (....) Dabar dažnai įklimpstame biurokratijos dumble ar nereikšmingose detalėse. Apmaudu, kai per visą nepriklausomybės laikotarpį sugebėjome įgyvendinti vos vieną rimtą strateginį objektą – dujų terminalą“, – sakė A. Martinkevčius.

SBA grupė veikia nekilnojamojo turto (NT), tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. SBA priklauso NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, investicijų valdymo bendrovė „Capitalica“. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat baldų gamintoja „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu bendrovėmis su „Šatrija“ ir „Mrija“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)