„Neabejotina, kad antiinfliacinis paketas bus priimamas, bet pirmas aspektas, ką norėtųsi pasakyti, mes prieš pat metų pabaigą su biudžetu priėmėme daugybę sprendimų, kurie švelnino infliacijos poveikį, tai yra atlyginimų kėlimas viešajame sektoriuje toms sritims, kurioms pandeminis poveikis buvo didžiausias. Kitas dalykas neapmokestinamų pajamų dydžio, minimalaus atlyginimo pakėlimas, visa tai buvo padaryta, ir tai sušvelnino infliacijos pasekmes“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Politikas aiškina, kad daug kas ekonomikoje priklausys nuo karo Ukrainoje poveikio ir Europos priimtų sprendimų energetikos klausimais. Anot jo, Lietuvoje jau yra priimtas tam tikras infliacijos amortizavimo paketas, elektros kainą išdėsčius per kelerius metus, o nulinis pridėtinės vertės mokesčio tarifas šildymui bus priimtas artimiausiu metu.

„Jeigu derybos (tarp Rusijos ir Ukrainos – ELTA) seksis ir bus daromi kažkokie žingsniai ugnies mažinimui, Europa gali nueiti tokiu keliu, kad priims status quo ir tada toliau pirks sėkmingai iš Rusijos dujas ir naftą. Manau, kad po savaitės ar kelių, matant aiškesnes gaires, kaip toliau vystosi situacija ir koks bus poveikis ekonomikai, tada yra tiksliau priiminėti (antiinfliacines priemones – ELTA)“, – tvirtino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Seime.

ELTA primena, kad vasario metinė infliacija sudarė 14,2 proc. Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo šilumos energijos, degalų ir tepalų, kietojo kuro, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, dujų, duonos ir grūdų produktų, daržovių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų, elektros energijos, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų kainų padidėjimas bei vandentiekos kainų sumažėjimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)