Kaip nurodoma Finansų ministerijos pranešime, pareiškimą dėl bendros kapitalų rinkos sąjungos pasirašė Danijos, Estijos, Suomijos, Airijos, Latvijos, Lietuvos, Švedijos ir Nyderlandų Karalystės ministrai.

„Kapitalo rinkų sąjunga yra naudinga visiems ES piliečiams, investuotojams ir įmonėms. Tai svarbus žingsnis siekiant pritraukti investuotojus, kurti geresnes sąlygas verslo plėtrai, didinti finansavimo galimybes ir kurti gerai apmokamas darbo vietas taip didinant ekonomikos pridėtinę vertę,“ - pranešime cituojamas V. Šapoka.

Kapitalo rinkų sąjungos veiksmų planas padės sukurti bendrąją kapitalo rinką visose 28 ES valstybėse, nurodo Finansų ministerija.

„Svarbu yra dirbti kryptingai ir išskirti didžiausią poveikį planui turinčias priemones - tai investicinių įmonių teisinio reguliavimo peržiūra, padengtųjų obligacijų ir tvariųjų finansų skatinimas. Taip pat svarbu išnaudoti finansinių inovacijų teikiamas galimybes, teikiant greitesnes ir patogesnes finansines paslaugas vartotojams bei verslui”, - informuojama ministerijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)