Kalba eina apie buvusį Valmieros mėsos kombinatą, kurį prieš pusantrų metų įsigijo investuotojas iš Rusijos, korporacija „Gazenergostroi“, tikėjęsis atnaujinti mėsos kombinato darbą ir jo teritorijoje sukurti keletą aukštųjų technologijų įmonių, praneša portalas lsm.lv.

Vietos savivaldos atstovai įsitikinę, kad dėl projekto įšaldymo kalta ne vien politinė situacija.

Prieš pusantrų metų Rusijos investuotojas, korporacijos „Gazenergostroi“ prezidentas Sergejus Černinas, savo pasirinkimą grindė verslo aplinkos patrauklumu ir viltimi gauti Europos Sąjungos finansinę paramą. Kaip pasakojo Valmieros miesto tarybos pirmininko pavaduotojas Janis Baikas, buvo minčių atnaujinti mėsos perdirbimą, tačiau šias viltis pirmiausia nubraukė susiklosčiusi politinė situacija.

Dar vasarą S. Černinas kalbėdamas su portalu „Valmieras ziņas“ aiškino, kad maisto produktų gamybai turi įtakos nestabili politinė situacija, todėl buvo peržiūrėta investavimo strategija. Vis dėlto, tuo metu nebuvo kalbama apie atsisakymą mėsos kombinato teritorijoje atidaryti keturias naujas gamybos įmones. Investuotojas jau pradėjo teritorijos valymo darbus, tam skyrė dešimtis tūkstančių eurų. Buvo tik laukiama atsakymo dėl bendro finansavimo.

Šis investuotojas jau realizavo Latvijoje du stambius projektus – buvo pastatytos privačių namų gyvenvietės – todėl, kaip pažymi Valmieros miesto taryba, abejoti jo ketinimais netenka. J. Baikas pažymi, kad šiuo metu Latvijoje apskritai nėra sėkmingo verslo palaikymo mechanizmo.

Dabartinė situacija taip pat nepadeda pritraukti investuotojus į nuo Rygos nutolusias teritorijas, o savivaldybė neturi jokių svertų jiems kaip nors motyvuoti.

Grįžtant prie 14 hektarų plotą užimančio Valmieros mėsos kombinato, investuotojai kol kas daro pertrauką, kurios metu stebės tolimesnę politinę situaciją. Jeigu ji nepagerės, greičiausiai šios teritorijos bus parduotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)