Tai nėra paskutinis pabrangimas, bet artimiausioje ateityje cigaretės tikrai nebrangs daugiau nei 20 centų už pakelį, Eltai sakė cigaretes Lietuvoje platinančios bendrovės "Tobacco Land" direktorė ir savininkė Irina Bogdanova.

"Mūsų cigarečių paklausa yra labai didelė, todėl, manau, rinka pastarąjį pabrangimą priims labai normaliai. Mūsų cigaretės vis tiek yra pigiausios", - Eltai kalbėjo I. Bogdanova.

Nepaisant pabrangimo, trečiadienį "VP Market" tinklo parduotuvėse cigarečių pardavimai beveik nepasikeitė, Eltai sakė tinklo atstovė Viktorija Jakubauskaitė. Antra vertus, dar ne visose tinklo parduotuvėse "Saint George" yra prekiaujama nauja kaina.

"JT International" bendrovės Lietuvoje "JTI Marketing&Sales" korporatyvinių reikalų direktorius Baltijos šalims Gintautas Dirgėla Eltai komentavo nesąs tikras, kaip kylančios kainos paveiks prekybą šiomis cigaretėmis.

"Lietuvoje labai didelė dalis rūkančiųjų yra labai jautrūs kainos atžvilgiu", - sakė jis.

Jis prognozuoja tolesnį "Saint George" brangimą, nes dabartinė jų kaina yra galimai mažesnė už savikainą.

"Kaina, kuri yra dabar, yra arčiau to lygio, kai mes galėsime su jais pradėti konkuruoti sąžiningais metodais", - sakė G. Dirgėla.

Pabrangus "Saint George" jo bendrovė kol kas atsisakė planų siekti teisiškai neleisti prekiauti "Saint George", anot jo, "nesąžininga" kaina.

Balandį parduotuvėse pasirodžius legalioms Lenkijoje gaminamoms "Saint George" cigaretėms, jos kainavo 1,50 lito - tiek pat, kiek ir kontrabandinės cigaretės Lietuvos turguose.

Iš karto po to vidutiniai visų cigarečių pardavimai "VP Market" parduotuvėse padvigubėjo iki 200 tūkst. pakelių per dieną.

Vėliau viena iš dvejų "Saint George" rūšių buvo pabranginta iki 1,70 lito.

"Saint George" konkurentai tada tvirtino įtariantys, kad cigaretės yra pardavinėjamos pigiau nei savikaina siekiant "nesąžiningais" metodais užsikariauti rinkos dalį.

Eltos skaičiavimais, paremtais oficialia Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) informacija, sumokėjus akcizo ir pridėtinės vertės mokesčius nuo 1,50 lito kainuojančio 20 cigarečių pakelio verslininkams lieka 10 centų. Cigaretėmis prekiaujant po 1,70 lito už pakelį verslininkams lieka 24 centai, o po 1,99 lito už pakelį - 44 centai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją