„Nežinau, ar tikrai turime skatinti investuoti ir draustis gyvybės draudimu vien raginimais kuo daugiau į tą draudimą iki naujųjų metų įdėti pinigų, kad paskui būtų galima pasinaudoti GPM lengvata ir gauti atitinkamai didesnes išmokas iš biudžeto? Tikrai nedarysime kardinalių sprendimų dėl tu gyvybės draudimo sutarčių, kurios jau yra pasirašytos ir galioja, nes tai prieštarautų teisėtų lūkesčių principui. Kalbame tik apie GPM lengvatos panaikinimą naujai sudaromoms gyvybės draudimo sutartims“, – interviu „Verslo žinioms“ teigė S. Skvernelis.

Anot jo, taip pat linkstama prie to, jog nuo kitų metų nepratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos centralizuotam šildymui.

BNS primena, kad Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisą Seime užregistravę parlamentarai sako, kad ta lengvata veikia neefektyviai – ja esą daugiausiai naudojasi didesnes pajamas gaunantys gyventojai, o tai nesą socialiai teisinga.

Pataisomis siūloma nuo 2017-ųjų pradžios panaikinti GPM lengvatą – galimybę iš pajamų atimti gyvybės draudimo įmokas pagal gyvybės draudimo sutartis.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto duomenimis, valstybės biudžetas dėl šios lengvatos taikymo kasmet netenka apie 24 mln. eurų pajamų.

Šalies gyvybės draudikai ragina atsisakyti ketinimų nuo kitų metų pradžios atsisakyti GPM lengvatos naujai sudaromoms ir pratęsiamoms gyvybės draudimo sutartims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)