Eiliniame savo vaizdo kreipimesi S. Mavrodis pasakoja apie „mavrais“ pavadintos valiutos įvedimą ir naujas kurso nustatymo taisykles. Jo teigimu, visi dalyviai turės „kintamą normą“, kuri keisis priklausomai nuo reitingo ir sukauptų balų. Be to, valiutos prieaugis nebus kasdieninis, jis bus fiksuojamas du kartus per savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais.

„Jokių kursų daugiau nebus. Jūsų sąskaitoje didės „mavrų“ skaičius. Įnešus 100 rublių, jums bus įskaityta 100 „mavrų“. Laikui bėgant jų skaičius auga, po mėnesio bus 130 – tie 30 procentų lieka, tai yra kaip pinigai banke“, - aiškina S. Mavrodis savo kreipimesi.

Neseniai Rusijos centrinis bankas paskelbė savo oficialią poziciją virtualių valiutų, tarp jų ir pačios populiariausios – bitkoinų – atžvilgiu. Centrinis bankas tokias valiutas priskyrė prie pinigų pakaitalų ir įspėjo žmones dėl jų naudojimo. Be to, virtualių valiutų operacijos bus vertinamos kaip potencialiai abejotinos, kuriomis gali būti siekiama finansuoti terorizmą bei plauti pinigus.

Sergejus Mavrodis
DELFI primena, kad Lietuvos centrinis bankas praėjusią savaitę išplatino nuomonę, kad asmenys, perkantys ar naudojantys virtualias valiutas, prisiima visą su jomis susijusią riziką ir atsakomybę už galimus nuostolius.

Pagrindinė rizika, su kuria susiduria virtualios valiutos naudotojai – ta, kad nėra priežiūros ir teisinio reglamentavimo, didelis valiutos vertės svyravimas, galimos apgaulės ir vagystės, valiutos keityklų bankrotas ar pačios valiutos išnykimas.

S. Mavrodis Rusijoje išgarsėjo dešimtame dešimtmetyje, kai milijonai šalies gyventojų tapo jo sukurtos finansinės piramidės dalyviais. Pirmasis MMM variantas gyvavo maždaug trejus metus ir žlugo likus metams iki 1998 metų finansų krizės. S. Mavrodis už sukčiavimą kalėjime atsėdėjo ketverius su puse metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)