Apie tai ketvirtadienį rašo „Komersant“ remdamasis Rusijos kelionių operatorių asociacija (RKOA).

Pasak organizacijos vykdomosios direktorės Majos Lomidzės, situacija gali pagerėti rugsėjį bei spalį, bet didelių pokyčių vargu ar galima tikėtis.

Šią informaciją patvirtina ir kelionių operatorės. Bendrovės „Goriačije tury“ bei TUI duomenimis, šią vasarą kelionių į užsienį pardavimai krito beveik 50 proc.

Tai jau trečias vasaros sezonas, per kurį kelionių bendrovių pelnas mažėja.

Pirmieji sunkūs metai šioje rinkoje buvo 2014-ieji, kai dėl smarkiai nuvertėjusio rublio ir masinių kelionių bendrovių bankrotų pardavimai smuko 30 proc. Analogiškų rezultatų sulaukta ir 2015 metais dėl toliau mažėjančių rusų pajamų. Dabar, M. Lomidzės nuomone, šis neigiamas veiksnys išlieka pagrindiniu, turinčiu įtakos kelionių srautams į užsienį.

Be to, Rusijos gyventojus gąsdina pranešimai apie teroro išpuolius ir katastrofas užsienyje, pridūrė ekspertė. Pardavimams atsiliepė ir draudimas pardavinėti keliones į Egiptą ir Turkiją.

Apribojimai Turkijos kryptimi buvo atšaukti šių metų birželį, bet kelionių operatorėms taip ir nepavyko susigrąžinti prarastus keliautojų srautus.

Kelionių pardavimai pastebimai auga tik vidaus kryptimis. Tačiau, pasak M. Lomidzės, 2017 metais šis augimas gali sustoti dėl keliamų kainų ir maksimalaus viešbučių užimtumo populiariose poilsio vietovėse.

Kaip praneša portalas „Turizmdatabank“, organizuotų turistinių kelionių iš Rusijos į Turkiją skaičius šiais metais sumažėjo 35 procentais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)