Gyvenimo kokybės prastėjimą su rublio situacija sieja 64 proc. respondentų. Balandį taip manančiųjų buvo 67 proc.

Sociologai išsiaiškino, kad nerimas dėl valiutos svyravimų susijęs su keliais veiksniais. Skelbiama, kad miestų gyventojai nerimauja labiau nei tie, kurie gyvena šalies provincijoje. 68 proc. Rusijos miestų gyventojų pripažįsta neigiamą rublio kurso svyravimų įtaką pajamoms. Kalbant apie kaimo gyventojus, šis skaičius siekia 51 proc.

Kitas svarbus veiksnys – amžius. Jauni žmonės iki 24 metų – tie, kurie ryškiausiai pajuto neigiamus rublio kurso svyravimo padarinius: šioje amžiaus grupėje beveik 70 proc. apklaustųjų tvirtina pastebėję akivaizdžiai pablogėjusią situaciją. Kalbant apie 35-59 metų amžiaus grupę, taip manančiųjų 64 proc., o pensininkų grupėje – mažiau nei 59 proc.

Be to, paaiškėjo, kad į rublio problemas ramiau reaguoja vyrai: rublio problemų įtaką pajamoms pastebėjo 66 proc. moterų, tačiau tik 62 proc. apklaustų vyrų.

Rublio bėdų poveikis tiesiogiai priklauso ir nuo žmonių pajamų bei išlaidų. Kuo daugiau importinių prekių perka, tuo pastebimesnė neigiama įtaka jų piniginėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)