Tai pranešė Rusijos leidinys „Kommersant“, remdamasis kompanijos finansine ataskaita.

Sandoris buvo patvirtintas 2024 metų vasario mėnesį. Bendrovės savininkas pasikeis „artimiausiu metu“.

Kaip pažymi „Kommersant“, Kaliningrado srities Sovetsko mieste veikianti įmonė „Vičiūnai-Rus“ yra Lietuvos žuvų ir jūrų gėrybių perdirbėjos „Vičiūnų grupės“ (prekių ženklas „Vici“) padalinys. Jos gamybos pajėgumai viršija 120 tūkst. tonų per metus.

Dar praėjusią savaitę „Delfi“ pasiekė kalbos, kad „Vičiūnų“ gamykla Kaliningrade galimai jau rado pirkėją. „Delfi“ kreipėsi komentaro į „Vičiūnų grupę“.

„Nuo komentarų kol kas susilaikome“, – tuomet atsakė „Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovė Vilma Veverskė.

Nuo komentarų susilaikoma ir šią savaitę. Pirmadienį Eltai „Vičiūnų grupės“ atstovė žiniasklaidai teigė, kad įmonė šios informacijos patvirtinti negali.

„Kol kas, kol vyksta pardavimo procesas, jo eigos negalime komentuoti. Dėkojame už supratimą ir tikimės kantrybės“, – sakė V. Veverskė.

Paslaptingas pirkėjas

Remdamasis šaltiniais „Kommersant“ publikacijoje nurodo, kad „Vičiūnai-Rus“ perka Sankt Peterburge įregistruota bendrovė „Gruppa Okean“.

Visgi, daroma prielaida, kad su 2023 metais įsteigta bendrove, kurios savininkai – neatskleidžiami, susijęs kur kas solidesnis verslas.

„Apie sandorį informuotas šaltinis teigia, kad bendrovė gali veikti stambios žuvų ir jūrų gėrybių importuotojos bei platintojos „Unifrost“, kurios pagrindinė būstinė taip pat yra Sankt Peterburge, interesais. Šios bendrovės tinklalapyje nurodoma, kad 2021 metais ji atgabeno 55 tūkst. tonų. Bendrame valstybiniame juridinių asmenų registre bendrovės „Unifrost“ steigėja įvardijama Anna Romanova“, – rašo „Kommersant“.

Publikacijoje taip pat nurodoma, jog „Uniforst“ atstovai susilaikė nuo bet kokių komentarų apie galimą dalyvavimą „Vičiūnai-Rus“ pirkimo procese. Atsakyme lakoniškai užsiminta, jog įmonė nekomentuoja trečiųjų šalių sandorių.

Komentuodamas sandorį Rusijos žuvų produkcijos gamintojus bei platintojus vienijančios asociacijos vykdomasis direktorius Aleksandras Fominas minėjo, kad gamybos įmonės įsigijimas leistų platintojui sustiprinti vertikaliąją integraciją ir išplėsti pardavimo kanalus.

„Agro & Food Communications“ vadovaujantis partneris Ilja Bereznyukas minėjo, kad iki galo nėra aišku, jog į sandorį bus įtraukti ir „Vici“ prekių ženklai.

„Vičiūnai-Rus“ turi modernias patalpas, platų produktų asortimentą ir išvystytą platinimą. Jis priduria, kad jei į sandorį nebus įtrauktos teisės į „Vici“ prekės ženklą, naujajam savininkui tikriausiai reikėtų papildomai investuoti į rinkodarą“, – rašoma „Kommersant“ publikacijoje.

Dar kovo pabaigoje Estijos „Delfi“ taip pat teiravosi „Vičiūnų“ dėl gamyklos Kaliningrade. Tuomet gautas patvirtinimas, kad pardavimo procesas vyksta.

„Rusijoje veikiančios „Vičiūnų grupės“ įmonės vykdo intensyvų pardavimo procesą. Šis sprendimas ir jo kryptis nepasikeitė ir šiandien išlieka tokie patys. Dėl įvairių priežasčių negalime išsamiai aprašyti pardavimo proceso, tačiau galime patvirtinti, kad jis jau vyksta. Norime dar kartą pabrėžti, kad kompanijos strategija ir tikslas – nutraukti veiklą Rusijoje, šis tikslas nesikeičia“, – komentavo V. Veverskė.

„Vičiūnų grupė“ apie planus parduoti verslą Rusijoje prabilo dar 2022 metų pavasarį, tačiau procesas užsitęsė. „Kommersant“ pašnekovai aiškino, kad grupės savininkai nenorėjo skirtis su turtu Kaliningrado srityje, bet buvo priversti „sudaryti sandorį dėl politinių priežasčių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)