Kaip rašoma užsienio žiniasklaidoje, rusas padavė „Ikea“ į teismą ir pareikalavo kvadrilijono rublių kompensacijos. Vyras taip pat nusprendė įregistruoti naują prekės ženklą „Idea“.

Ieškinio priežastis – dėl Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą trims mėnesiams sustabdyta baldų ir namų aksesuarų pardavimu užsiimančios įmonės veikla. Dabar K. Kukkoevas iš šio Švedijos prekės ženklo reikalauja kompensacijos už sutrikdytą jo dizaino studijos darbą – iš viso vieno kvadrilijono rublių.

Už šiuos pinigus jis planuoja atidaryti naują įmonę.

„IKEA užsidarė ir versle iškilo tam tikrų problemų. Mane labai nuvylė jų pasitraukimas, ir iškėliau jiems ieškinį. Nusprendžiau įregistruoti tokį prekės ženklą ir už priteistus pinigus pradėti gamybą – sukurti analogą, kad vyktų rusiškų baldų gamyba. Planuoju prisiteisti gal ne tokią sumą, kurios prašau, bet labai panašią“, – per interviu radijo stoties žurnalistams sakė verslininkas.

Rusijos verslininkas registravo „Ikea“ analogą

IKEA pristabdė savo darbą ne tik Rusijoje, bet ir Baltarusijoje, kuri netiesiogiai padeda Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms, suteikdama savo teritoriją manevrams, taip pat lėktuvų ir raketų paleidimui į Ukrainos miestus.

Švedams paskelbus apie savo sprendimą, rusai masiškai puolė į tinklo parduotuves šluoti viską, kas įmanoma. Prie visų IKEA parduotuvių Rusijoje nusidriekė milžiniškos automobilių eilės, o pačiose parduotuvėse – eilės prie kasų.

Tarp pirkėjų buvo ir nemažai tokių asmenų, kurie prisikrovė daug prekių, kad vėliau jas perparduotų už kelis kartus didesnę kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės