Rusijos žiniasklaida skelbia, jog „Sberbank“ pasirašė sutartį dėl jo antrinio banko Kazachstane pardavimo šios šalies nacionaliniam holdingui „Baiterek“.

„Sberbank“ paaiškina, jog sandoris, kurį tikimasi užbaigti per kuo trumpesnį laiką, leis šiam bankui Kazachstane visiškai atnaujinti veiklą. Sandorio vertė neatskleidžiama.

„Sberbank“ nusprendė pasitraukti iš Kazachstano rinkos, atsižvelgdamas į dabartinę geopolitinę situaciją ir veikdamas antrinio banko Kazachstane klientų interesais. Pastarasis yra sukaupęs pakankamą likvidumą, turi aukštos kokybės paskolų portfelį ir yra vienas pagrindinių Kazachstano finansų rinkos dalyvių“, – teigiama Rusijos „Sberbank“ pranešime.

„Priimdamas sprendimą dėl šio banko įsigijimo „Baiterek“ įvertino didelę jo svarbą šalies finansų sistemai“, – cituojamas Kazachstano nacionalinio holdingo pranešimas.

Europos Sąjungos šalys šeštuoju sankcijų Rusijai paketu įšaldė Bendrijoje esantį valstybės kontroliuojamo „Sberbank“ turtą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją