Šią žinią penktadienį, rugpjūčio 28 dieną, pranešė laikraštis „Vedomosti“, kuris remiasi Rusijos žiniasklaidos kompanijos ir federalinio pareigūno žodžiais, skelbia forbes.ru.

Jie papasakojo, kad L. Blavatnikas planuoja įsigyti „Viasat“ padalinio Rusijoje kontrolinį paketą. Milijardieriaus pažįstamas patvirtino, kad jis jau kelis mėnesius veda derybas dėl „Viasat“ aktyvų įsigijimo Rusijoje, Rytų ir Centrinėje Europoje, taip pat Afrikoje.

„MTG“ artimas šaltinis patvirtino, kad bendrovė svarsto Rusijoje veikiančio „Viasat“ pardavimą su keliais asmenimis. Tai grindžiama pakeitimais Rusijos įstatymuose, pagal kuriuos užsienio piliečių dalis Rusijos žiniasklaidos priemonėse nuo 2016 metų negali viršyti 20 procentų.

Su žiniasklaidos bendrovėmis daug kontaktuojantis federalinis pareigūnas pranešė, kad rusiškąjį „Viasat“ be L. Blavatniko pretenduoja pirkti fondai „Baring Vostok“.

Švedų bendrovė „MTG“ Rusijoje turi 37,9 procento kontroliuojančiosios bendrovės „CTC Media“ akcijų. 2015 metų kovą „MTG“ paskelbė apie šios „CTC Media“ dalies pardavimą ir išsiuntė pasiūlymą potencialiems investuotojams.

Liepos mėnesį „CTC Media“ pranešė, kad sulaukė pasiūlymo iš kontroliuojančios bendrovės „UTV“, vienijančios milijardieriaus Ališero Usmanovo ir Ivano Tavrino aktyvus, iš „MTG“ įsigyti 75 procentus „CTC Media“ akcijų už 200 mln. dolerių.

Remdamasis „CTC Media“ akcininkams artimais šaltiniais ir „UTV“ akcininkams artimu šaltiniu, laikraštis „Vedomosti“ pranešė, kad „MTG“ direktorių taryba apsvarstė šį pasiūlymą ir sutiko, kad „CTC Media“ pateiktų sandorio detales.

„Viasat“ yra pasaulinio „MTG“ verslo dalis. Po šiuo prekės ženklu įvairiose šalyse dirba palydovų operatoriai ir daugiau kaip 30 televizijos kanalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)