Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracija pranešė, kad iš tiesų dėl teismo sprendimo JUKOS byloje nevykdymo turtas areštuotas ne tik Belgijoje, kaip buvo pranešama birželio 17 d., tačiau taip pat ir Prancūzijoje.

Šiuos veiksmus Kremlius pavadino neteisėtais ir pažadėjo tokį elgesį apskųsti.

Kaip rašo newsru.com, oficialiai Rusijos valstybinių įmonių turto areštą iš Sankt Peterburgo pakomentavo V. Putino padėjėjas Andrejus Belousovas, kur jis dalyvauja tarptautiniame ekonomikos forume. Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) ir Hagos arbitražo teismo sprendimus dėl JUKOS bylos jis pavadino „pakankamai ginčytinais“. 

„Tarptautinio lygio teisininkai šiuo metu dirba, kad apgintų mūsų sprendimus. Prognozavome šią situaciją“, - pranešė A. Belousovas.

Jo teigimu, Rusija ruošiasi galimam valstybinių aktyvų įšaldymui ir kitose valstybėse. Apie galimą Rusijos aktyvų areštą kitose šalyse pranešė su susiklosčiusia situacija susipažinę žurnalo „Forbes“ šaltiniai.

Kalbėdamas apie Rusijos turto areštą Kremliaus atstovas A. Belousovas išreiškė viltį, kad, nepaisant to, kas įvyko, naujo Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) veiksmų, nukreiptų viena prieš kitą, etapo nebus.

„Manome, kad visa tai yra neteisėta, todėl imamės veiksmų tam, kad teisiniu būdu apgintume savo interesus. Tenka pripažinti, kad situacija Prancūzijoje ir Belgijoje, deja, labai stipriai politizuota. Tikimės, kad nugalės blaivus protas ir nenueisime toli su šia istorija“, - pareiškė A. Belousovas.

VTB banko vadovas Andrejus Kostinas savo ruožtu pranešė, kad birželio 17 d. Prancūzijoje areštuotos Rusijos įmonių ir diplomatinių atstovybių VTB dukteriniame banke turimos sąskaitos. Jo teigimu, birželio 18 d. rytą diplomatinės sąskaitos buvo atblokuotos. „Sumos nereikšmingos, dešimtys tūkstančių eurų. diplomatinių atstovybių sąskaitos buvo nedelsiant atblokuotos, o Rusijos įmonių sąskaitos užblokuotos. Sprendžiame šią problemą su teisininkais“, - susiklosčiusią situaciją komentavo jis.

A. Belousovas neatmetė galimybės, kad Rusija gali imtis atsakomųjų priemonių, jei ES apsispręs dėl sankcijų pratęsimo. „Neatmetu jokių variantų“, - žurnalistams sakė jis, atsakydamas į klausimą, ar Maskva gali praplėsti atsakomąsias priemones. „Pažiūrėsime, kokie bus sprendimai, o tada veiksime pagal mūsų interesus“, - pridūrė jis. Taip pat A. Belousovas priminė, kad Rusija negali užginčyti Briuselio sprendimo dėl sankcijų pratęsimo, nes tai – vidinis ES reikalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (961)