Anot R. Chudiakovo, įstatymą pažeidžia ant banknoto pavaizduoto Apolono genitalijos.

Kaip rašo lenta.ru, laišką, kuriame R. Chudiakovas išdėstė savo įžvalgas, jis išsiuntė Rusijos centrinio banko vadovei Elvirai Nabiullinai. Kur gi Dūmos deputatas įžiūrėjo Apolono genitalijas? Kodėl Apolonas ir 100 rublių kupiūros kelia pavojų vaikams?

„Jūs juoksitės. Atėjau į mokykloje vykusį savo sūnaus išleistuvių vakarą. Eidamas koridoriumi pamačiau ant palangės sėdinčius berniuką ir mergaitę. Atrodytų, nieko bloga – vaikai kažką žiūri ir tiek. Tačiau staiga mergaitė sušuko: „Juk sakiau tau, kad čia b...“. Negaliu pasakyti, kad buvau šokiruotas, tačiau tai mane tikrai pribloškė. Tai išgirdęs berniukas išraudo. Vaikai aptarinėja 100 rublių vertės kupiūrą jau ne pirmą dieną. Šiuo metu šia tema aktyviai diskutuojama „Facebook“, „VKontakte“ ir kituose socialiniuose tinkluose“, - dėstė deputatas.

Jo nuomone, kupiūra yra 2010 m. priimto įstatymo „Dėl vaikų apsaugos nuo kenksmingos informacijos“ pažeidimas ir atvaizdą reikia pašalinti.

„Mums, parlamentarams, be jokios abejonės, šis faktas kelia pasipiktinimą. Nesu nusiteikęs prieš meną, tačiau net Maskvos Didįjį teatrą restauravę meistrai padarė viską, kad pridengtų intymias kūno dalis. Po restauracijos Didysis teatras pasikeitė – intymios vietos freskose buvo pridengtos figų lapais. Tačiau renkant 100 rublių kupiūros dizainą niekas apie tai net nepagalvojo – nuo 1997 m. Apolono lyties organai šviečia ant šio nominalo banknotų“, - savo poziciją išdėstė R. Chudiakovas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)