Tai sakoma penktadienį pateiktoje Rusijos ekonomikos ministerijos parengtoje prognozėje „Rusijos socialinė ir ekonominė plėtra iki 2017 metų".

„Yra galimybė, kad pieno produkcija iš šalių, ribojamų embargo, bus ir vėl tiekiama pasinaudojus sankcijų netaikymu laktozės neturinčiam pienui", - pabrėžiama dokumente.

Kai kuriuose pieno produktuose, pavyzdžiui, ilgai bręstančiuose sūriuose, ar rūgštaus pieno produkcijoje, aptinkamas laktozės kiekis yra labai nedidelis. Atsižvelgdamos į šį technologinį rodiklį užsienio įmonės galės savo gaminius pritaikyti registravimui ir eksportui į Rusijos rinką kaip laktozės neturinčias prekes, mano ministerijos pareigūnai.

Alergija sergančių žmonių vartojamai laktozės neturinčiai pieno produkcijai buvo pradėta taikyti išimtis rugpjūčio 20 dienos nutarimu. Kiek anksčiau, rugpjūčio 7 d., Maskva uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Techniniuose Muitų sąjungos reglamentuose nurodoma, kad laktozės neturinčia produkcija laikomos prekės, jei jose šio angliavandenio kiekis neviršija 0,1 gramo vienam litrui.

Rusijos specialistų duomenimis, kai kuriuose rūgštaus pieno produktuose ir kietuosiuose sūriuose, pavyzdžiui, parmezane, dėl gamybos technologijos laktozės kiekis beveik lygus nuliui, nes ji suskaidoma konservavimo medžiagomis.

Jogurte laktozės kiekis kiek didesnis, tačiau naudojant specialią technologiją šios medžiagos kiekį galima sumažinti iki nulio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją