Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ griežtina tokių prekių pervežimus į Baltarusiją, Kazachstaną ir trečiąsias šalis per Rusijos teritoriją. Tai savo pranešime skelbia pati institucija, rašo rbc.ru.

„Priimtas sprendimas nuo 2014 metų lapkričio 24 dienos gabenti augalinę produkciją (...) į trečiąsias šalis, įskaitant ir Kazachstaną, tik per Rusijos Federacijos valstybinės sienos pravažiavimo punktus. Tai leis užkirsti kelią neteisėtiems augalinės kilmės produktų pristatymams, apeinant Rusijos Federacijoje galiojančias atsakomąsias ekonomines priemones“, - teigiama pranešime, kuris buvo paskelbtas lapkričio 21 dieną.

Importo apribojimai taikomi prekėms, kurios minimos 2014 metų rugpjūčio 7 dieną paskelbtame Rusijos vyriausybės nutarime. Juo buvo įvestas maisto produktų embargas, tapęs atsaku į Vakarų sankcijas Rusijai.

„Rosselchoznadzor“ tyrimo metu aptiko daugiau kaip 11 tūkst. tonų „Europos Sąjungoje užaugintų  vaisių ir daržovių, kurios iš Baltarusijos neva buvo vežamos į Kazachstaną, bet „užsilaikė Rusijoje“, pažymima pranešime. Atitinkamos Kazachstano ir Baltarusijos tarnybos „jokių veiksmingų priemonių dėl apgaulingo augalinės produkcijos tranzitinio tiekimo“ nesiėmė.

„Kai kurie asmenys mėgino pasinaudoti mūsų įstatymų netobulumu ir bandė organizuoti tranzitą taip, kad tie produktai, kurie turėjo kirsti Rusiją nesustodami, arba pasiliktų Rusijoje, užsilaikę kelyje, arba pasiektų Kazachstaną, o po to grįžtų atgal“, - radijo „Govorit Moskva“ eteryje sakė „Rosselchoznadzor“ viršininko padėjėjas Aleksejus Aleksejenka.

Rugpjūčio 7 d. Rusija uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos. Šis sprendimas buvo priimtas po Vakarų nustatytų ekonominių sankcijų Maskvai dėl Ukrainoje susidariusios įtemptos padėties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)