Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnyba "Rospotrebnadzor" pranešė, kad šiuo metu peržiūrima papildoma informacija dėl "Rokiškio sūrio" ir artimiausiu metu bus priimtas sprendimas dėl leidimo bendrovei produkciją eksportuoti į Rusiją.

"Šiuo metu tiriamos "Rokiškio sūrio" pateiktos papildomos priemonės, kurių imtasi, siekiant, kad planuojama tiekti į Rusiją pieno produkcija atitiktų Rusijos teisės aktų reikalavimus, būtų užtikrinta jos kokybė ir saugumas ir būtų garantuota, kad jų bus laikomasi. Baigus šį darbą, artimiausiu metu bus išspręstas klausimas dėl apribojimų panaikinimo "Rokiškio sūrio" produkcijos įvežimui į Rusiją", - teigiama "Rospotrebnadzor" pranešime spaudai.

Rusijos tarnyba nesukonkretino termino, kada "Rokiškio sūris" bei dar dvi Lietuvos pieno perdirbimo įmonės - "Žemaitijos pienas" ir Vilkyškių pieninė gali tikėtis embargo panaikinimo.

"Rospotrebnadzor" ribojimus "Pieno žvaigždėms" panaikino šiemet sausio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)