Tokį sprendimą priėmė Pramonės ir prekybos ministerija. Anksčiau buvo draudžiama pirkti užsienyje gamintą avalynę, drabužius, įvairias tekstilės prekes tik tuo atveju, jeigu jos skirtos visuomeninėms federalinėms reikmėms, skelbia ura.ru.

„Mūsų tikslas – pritraukti Federacijos ir savivaldybių subjektus pirkti Rusijos gamintojų prekes ir garantuoti jiems tam tikrą rinkos dalį, kas krizės sąlygomis taps gera paspirtimi nacionalinei produkcijai.

Manau, kad tai ne tik padidins rusiškos lengvosios pramonės paklausą, bet ir suteiks galingą impulsą gamybos plėtrai“, – aiškino pramonės ir prekybos ministro pavaduotojas Viktoras Jevtuchovas.

Į užsienio prekių, kurias uždrausta nuomoti ir pirkti regioninėms, municipalinėms ir federalinėms reikmėms, sąrašą pateko kilimai, specialiosios paskirties drabužiai, apatinis trikotažas, kailio ir odos gaminiai, avalynė, rankinės ir t. t.

Apribojimai netaikomi prekėms, kurios pagamintos Eurazijos ekonominei sąjungai priklausančiose šalyse. Vis dėlto, ne Rusijoje gamintas prekes bus leidžiama pirkti tuo atveju, jeigu Rusijos gamintojai negali patenkinti „pagrįstų užsakovo reikalavimų“.

Pridursime, kad Pramonės ir prekybos ministerijos duomenimis, įvedus ankstesnius apribojimus (federaliniams pirkimams) prekių dalis iš Muitų sąjungos šalių išaugo nuo 30 iki 83 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)