Manoma, jog tai padidins gyvulinės kilmės prekių eksportą į Rusiją bei tranzitinių krovinių apimtis, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Pasak Mėsos perdirbėjų asociacijos prezidentės Jolantos Bastienės septynios mėsos perdirbimo įmonės, turinčios teisę į Rusiją eksportuoti išpjaustytą jautieną, dėl šiuo metu galiojančios tvarkos turi rimtų problemų: visą įmonės darbą ir logistiką reikia derinti prie inspektorių darbo grafiko. Net įmonėms tarpusavyje tenka derinti darbo grafikus. Ypač sunku laiku parengti siuntas.

Jos teigimu, Lietuvos įmonės turi kontraktus su Rusijos įmonėmis, todėl dar šiemet planuojama, kad eksporto apimtis mėsininkai padidins 30-40 proc., palyginti su praėjusiais metais.

Tačiau "Pieno žvaigždžių" valdybos pirmininkas Julius Kvaraciejus nemano, kad verslo sąlygų pagerinimas galėtų didinti pieno produktų eksportą: "Produkto rinkos dalį lemia jo kokybė, prekinio ženklo žinomumas. Mūsų verslui šis palengvinimas įtakos neturės, nes mes parduodame produkciją iš įmonės, o tolesnis jos kelias - jau ne mūsų galvos skausmas".

Lietuvos ambasados Rusijoje pirmasis sekretorius ekonomikos klausimais Andrius Kalindra sako, kad dabar turėtų rastis papildomi tranzitinių krovinių srautai iš Europos Sąjungos bei kitų trečiųjų šalių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją