Banko „Otkrytije“ prezidentas Michailas Beliajevas papasakojo, jog bankas domisi paslaugų teikimu Latvijos gyventojams. Šaltiniai banke patikslino, kad Latvijoje „Otkrytije“ ketina plėtoti tuos pačius segmentus, kaip ir Rusijoje, t. y. teikti bankininkystės paslaugas verslui.

„М2М Private bank“ prezidentas Robertas Idelsonas pareiškė, kad bankas visų pirma nori įsigyti „Citadele“ akcijų darbui su turtingais klientais, bet svarstomas ir viso banko pirkimas. Leidinio žiniomis, pirkti „Citadele“ ketino ir „Krajbanka“, priklausęs „Snoro“ grupei, kuri iki nacionalizacijos lapkričio pabaigoje priklausė verslininkui Vladimirui Antonovui.

Potencialūs investuotojai turi iki 2011 m. pabaigos pateikti paraiškas dėl „Citadele“ įsigijimo ir tolimesnės plėtros. Šiuo metu 75 proc. banko akcijų priklauso Latvijos privatizavimo agentūrai, 25 proc. – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui. Latvijos komercinių bankų duomenimis, pirmą 2011 m. pusmetį „citadele“ pagal turimą turtą užėmė šeštą vietą šalyje. Jo dydis buvo 2,4 mlrd. dolerių (6,2 mlrd. Lt). Visas bankas vertinamas maždaug 100 mln. dolerių (261,7 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją