Bendrovės „Palink“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė informavo, kad prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse alkoholio pardavimui turi įtakos, kuri savaitės diena yra rugsėjo 1 d., kai parduotuvėse galioja draudimas.

„Šiemet tai bus ketvirtadienis, tad pardavimai artėjant savaitgaliui kaip įprastai turėtų išaugti. Matome, jog dažniausiai perkamas – putojantis vynas. Taip pat pastebime, jog rugsėjo 1–osios šventė dažnai yra švenčiama kur nors mieste, o ne namuose, tad ir alkoholio pardavimai nėra tokie dideli“, – komentavo vadovė.

Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, kad dieną prieš ir po rugsėjo 1–osios jo atstovaujamo prekybos tinklo parduotuvėse prekyba alkoholiniais gėrimais padidėja maždaug po 10 proc.

„Pastebime, kad pora dienų prieš rugsėjo 1 d. alkoholio prekyba intensyvėja – pirkėjai nuperka daugiau alkoholio nei įprastai“, – pakomentavo „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Tačiau, anot jos, visos savaitės, kurioje būna rugsėjo 1 d., palyginti su prieš tai buvusia savaite alkoholinių gėrimų minėto prekybos tinklo parduotuvėse nuperkama apie 10 proc. mažiau.

Alkoholio pardavimas Rugsėjo 1-ąją ir po rugsėjo 2-osios

Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais Lietuvoje per vieną dieną prekybos ir maitinimo įmonėse vidutiniškai buvo parduodama: kiek daugiau nei po 111 tūkst. litrų spiritinių gėrimų ir alkoholinių kokteilių; 158 tūkst. litrų vyno ir fermentuotų gėrimų; 735 tūkst. litrų alaus.

Šių metų pradžioje šalyje gyveno 2,37 mln. vyrų ir moterų, kuriems 18 metų ir daugiau.

Alkoholio kontrolės įstatymo nuostata, kad mažmeninė prekyba alkoholiniais gėrimais draudžiama rugsėjo 1 d., buvo priimta 2006 m. lapkritį.

Šis draudimas netaikomas alkoholiniams gėrimams, parduodamiems viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

Savivaldybių tarybos turi teisę riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais švenčių, masinių renginių, parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų renginių metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)