„Ką naujai pakoreguota mokesčių pertvarka sako mums, eiliniams darbuotojams? Tai, kad nuolatinis pataikavimas turtingiesiems veda prie to, jog skylėtą biudžetą užpildyti turėsime mes, visi du trečdaliai darbuotojų, kurie uždirba vis niekaip pasivyti infliacijos nesugebančias pajamas“, – trečiadienį feisbuke rašė ji.

Pasak I. Ruginienės, turtingieji jau šiandien naudojasi lengvatomis, moka gerokai mažiau ir be sąžinės graužaties tikisi ir toliau taip lobti.

„Kam tas mokesčių progresyvumas, kam prisidėti prie valstybės išlaikymo, jos vidaus ir išorės saugumo? Galima gi visus finansus nukreipti į ofšorus ir juoktis iš tų „durnelių“, kurie bando sąžiningai išgyventi šioje valstybėje.

Baisiausia yra tai, kad gyvendami tokiu stiliumi, deja, aukojame savo saugumą visomis prasmėmis. Pavyzdį turime visai čia pat, Ukrainoje, kuris parodė, jog valstybės saugumo pagrindas yra tos valstybės piliečiai. Gerovės valstybės niekada nesulauksim, kol savo uodegas išsukinės „šešėlininkai“ ir realių progresinių mokesčių vengėjai“, – rašė profesinių sąjungų atstovė.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta mokesčių reformai. Kitą savaitę ją ketinama pateikti Seimui.

Patikslintame GPM įstatymo projekte nuo 120 VDU iki 180 VDU padidinta bendrų metinių gyventojo pajamų riba, kurią viršijus taikomas didesnis papildomas 7 proc. pajamų mokesčio tarifas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją