„Tvarumas ir aplinkosaugos klausimai – strateginės „Rimi“ veiklos kryptys. Todėl šioje srityje nuolat siekiame išeičių, nuosekliai dirbame ir edukuojame bei skatiname savo pirkėjus aplinkai palankesniems pokyčiams. Kaip socialiai atsakingas verslas visuomet remiame visas tvarias iniciatyvas.

Jau daug metų savo klientams siūlome vietoj vienkartinių plonų plastikinių maišelių naudoti daugkartinius, kuriuos šiuo metu galima įsigyti netgi už pusę kainos. Tikime, mūsų klientų sąmoningumu, jog jie supranta naujos tvarkos prasmę ir nori prisidėti prie tvarumo ir aplinkos taršos mažinimo“, – sako „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

Visgi „Rimi“ informuoja, kad kai kuriuose uždaruose skyriuose, kaip mėsos ar žuvies, darbuotojai, jeigu to reikės dėl maisto saugos ar higienos reikalavimų, supakuos produktus plastiko maišeliuose. Tačiau tokiu atveju pirkėjui maišelis papildomai nekainuos.

Be to, kaip ir anksčiau pirkėjai galės rasti nemokamus popierinius maišelius, skirtus supakuoti įvairius kepinius.

„Taip pat raginame pirkėjus prieš paimant plastikinį maišelį pagalvoti ar visuomet jo reikia. Ar papildomai reikia pakuoti kelis obuolius ar paprikas. Galbūt galima jas tiesiog pasverti ir tiesiai įsidėti į pirkinių krepšį“, – pastebi prekybos tinklo atstovė.

Delfi primena, kad po 1 ct už plastikinį maišelį paskelbė imsiantys ir prekybos tinklai „Maxima“, „Lidl“ bei „Iki“.

E. Krasauskienės teigimu, šiuo metu „Rimi“ prekybos tinkle yra sunaudojama 24 milijonai maišelių per metus, tai yra 480 tonų plastiko. Įgyvendinus įstatymo naujovę – tikimasi šį skaičių sumažinti per pusę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)