Taip panevėžiečiai užsitikrino gamybos plėtrą, didesnių partnerių patirtį ir įvaizdį, rašo "Verslo žinios".

Pernai spalį Estijos elektros įrangos gamybos bendrovė "Harju Elekter" iš "Rifo" savininkų Stanislovo Slapšio ir jo sūnaus Mindaugo nupirko 25 proc. įmonės akcijų. Vėliau estai įsigijo naują akcijų emisiją ir dabar valdo 51 proc . "Rifo" akcijų. Bendra sandorio vertė - 0,68 mln. eurų.

"Be galingo partnerio būtų sunku plėsti gamybą, išsilaikyti aktyvėjančioje ir didėjančioje rinkoje. Estijos grupės patirtis, jų įvaizdis mums naudingas", - sakė "Rifo" generalinis direktorius Stanislovas Slapšys.

"Gegužę jau turėtume pradėti dirbti naujajame ceche, o 2005 metais jau planuojame bent 13 mln. litų apyvartą", - sakė S.Slapšys. Šiemet investicijoms bendrovė skiria 2 mln. litų, o kasmet ji investuoja maždaug po 0,5 mln. litų.

"Harju Elekter" metų apyvarta - apie 5,2 mln. eurų. Bendrovei priklauso dar dvi Estijos įmonės, ji valdo po trečdalį ar dviejų šios šalies įmonių akcijų, o Suomijoje -"PKC Group Oyj" 11,4 proc. akcijų. Visa grupė susijusi su elektrotechnikos ir automatizacijos įrangos gamyba.

2003 metrų sausio-rugsėjo mėnesiais grupė uždirbo 0,9 mln. eurų konsoliduoto pelno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją