Kaip rašoma specializuoto banko licenciją turinčios įmonės pranešime, „Revolut“ Lietuvoje turi per 300 tūkst. vartotojų, todėl yra vienas pagrindinių finansinių paslaugų tiekėjų šalyje.

„Nuo šiol daugiau kaip 300 tūkst. „Revolut“ klientų šalyje galės naudotis banko sąskaitomis, apdraustomis indėlių draudimu valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“. Kaip ir turint omeny visas „Revolut“ teikiamas paslaugas, norint tapti banko klientu prireiks vos poros minučių ir tik mobiliosios aplikacijos. Esami klientai, kuriems paslaugas iki šiol teikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti Lietuvoje registruota įmonė „Revolut Payments“, galės pasirinkti perkelti savo sąskaitos likutį į „Revolut Bank“, – skelbiama pranešime.

Juridinių asmenų registro duomenimis, tiek „Revolut Payments“, tiek „Revolut Bank“ turi tik vieną akcininką – Jungtinėje Karalystėje registruotą įmonę „Revolut Ltd“, kurią valdo 35 metų britas Nikolay Storonsky.

Nikolajus Storonskis

„Revolut Ltd“ Lietuvoje taip pat turi 2019 metų rugpjūtį įsteigtą filialą, kuriam vadovauja Andrius Bičeika. Filiale, „Sodros“ balandžio 15 dienos duomenimis, dirba 140 darbuotojų.

„Revolut Payments“ tuo metu turėjo 18 darbuotojų, kuriems kovą mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 3556,73 euro (2152 eurai į rankas), „Revolut Bank“ – 27 darbuotojus. Visą kovo mėnesį banke dirbusiųjų atlyginimų mediana buvo 3551,16 euro popieriuje (2149 eurai į rankas).

Savo ruožtu filiale dirbusiųjų atlyginimų mediana kovą buvo 1935,94 euro popieriuje (1196 eurai į rankas).

„Revolut“ pirmuosius darbuotojus Lietuvoje pasamdė 2017 metais, o šiandien biure Vilniuje iš viso dirba jau daugiau kaip 170 žmonių, atsakingų už „Revolut“ operacijas, rinkodarą, produkto vystymą ir klientų aptarnavimą“, – rašoma įmonės pranešime.

Visos trys įmonės įsikūrusios Vilniuje, Lvovo g. 105A esančiame verslo centre „Park Town“.

„Revolut Bank“ įstatinis kapitalas siekia 5 502 500 eurų. 2018 metais įmonė gavo 259 950 eurų pardavimo pajamų, uždirbo 5 783 eurus grynojo pelno.

„Revolut Payments“ įstatinis kapitalas – 500 tūkst. eurų. Ji 2018 metais patyrė -1 463 eurų grynąjį nuostolį.

Andrius Bičeika

Be papildomų mokesčių

„Revolut“ atstovai pranešė, kad naujai programėlėje užsiregistravę klientai automatiškai gaus pasiūlymą tapti ir banko klientais, o visi procesai bus vykdomi be jokių papildomų mokesčių klientams.

„Artimiausiuose įmonės planuose – vartojimo paskolų teikimas ir kreditinės kortelės, o vasarą – ir banko paslaugų plėtra į kitas Europos šalis. Lietuvos klientams netrukus bus pristatyta ir „Revolut Junior“ programėlės versija, ji leis atidaryti sąskaitas savo vaikams tarp 7-ių ir 17-os metų amžiaus. „Revolut Junior“ padės tėvams ne tik be vargo valdyti savo vaikų išlaidas, bet ir ugdyti jų finansinį raštingumą“, – dėstoma pranešime.

Primenama, kad „Revolut“ įmonių grupei banko licenciją 2018 metų pabaigoje suteikė Europos Centrinis Bankas Lietuvos banko teikimu, ir nuo tada komanda dirbo su licencijos operacionalizavimu.

2019 metų birželį „Revolut Bank“ vadovu paskirtas Virgilijus Mirkės, turintis 25 metų patirtį finansų sektoriuje, taip pat – ir SEB bei „Scotiabank“.

„Revolut“ vardas Lietuvoje jau įsitvirtino greta kitų didžiųjų bankų. Tai pasiekėme siūlydami klientams visiškai kitokią patirtį valdant savo finansus. Mūsų tikslas – ne tik būti inovacijų lyderiu, bet ir toliau spręsti žmonėms kylančias problemas, susijusias su finansais ir jų valdymu. Be galo džiugu, kad Lietuva tapo pirmąja šalimi, kurioje pradėjome kurti naują pasaulinio lygio banką“, – cituojamas V. Mirkės.

Įmonės duomenimis, „Revolut“ visame pasaulyje turi per 10 mln. vartotojų.

„Balandžio pradžioje „Revolut“ sėkmingai pradėjo veiklą JAV, o vasarį pritraukė 500 mln. JAV dolerių investiciją, kuri įmonės vertę pakėlė iki 5,5 mlrd. dolerių. Vėliau šiais metais „Revolut“ ketina pradėti bankines paslaugas teikti kitose Rytų ir Centrinės Europos šalyse

Londone įkurta įmonė šiandien turi 25 biurus visame pasaulyje ir yra viena iš didžiausių bei aukščiausiai įvertintų finansinių technologijų (fintech) įmonių visame pasaulyje. Nuo veiklos pradžios „Revolut“ atliko daugiau kaip 1 mlrd. transakcijų, kurių bendra vertė siekia per 100 mlrd. dolerių.“, – informavo įmonė.

„Revolut“ programėlėje galima naudotis daugiavaliutėmis sąskaitomis, atlikti pervedimus realiu valiutų kursu, naudotis biudžetavimo įrankiu bei taupyklėmis, nemokama akcijų prekybos platforma ir kt.

Sulaukė politikų dėmesio

„Revolut“ veikla Lietuvoje yra sulaukusi Seimo narių dėmesio. Šiuo metu Europos Parlamente dirbantis Stasys Jakeliūnas kelis kartus kreipėsi į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut“ ryšių su Rusija.

Stasys Jakeliūnas

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas teigė, kad S. Jakeliūno informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.

Skelbta, kad N. Storonsky tėvas dirba Rusijos valstybiniame dujų koncerne „Gazprom“, tačiau dėl to grėsmių nacionaliniam saugumui nenustatyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (323)