„Ne paslaptis, kad MMA daugiausia mokama restoranų padavėjams, kurie didžiąją dalį pajamų užsidirba iš arbatpinigių, arba žemos kvalifikacijos darbuotojams. Tai arba labai jauni, arba vyresnio amžiaus žmonės, kurių fizinis pajėgumas leidžia dirbti puse jėgų, tad ir atlyginimas sumažėja iki minimalaus. Didėjant MMA toks žmogus gali prarasti darbą, nes labiau apsimokės priimti brangesnį darbuotoją, kuris padarys dvigubai daugiau“, - sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos(LVRA) viceprezidentas, bendrovės „Amber Food“ generalinis direktorius Gediminas Balnis.

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė ir Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matukienė teigia, kad smulkieji verslininkai sugebės kas mėnesį sumokėti papildomus 20 eurų darbuotojams, bet verslas esą pasigenda sistemingo požiūrio į MMA kėlimą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)